ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (φωτ.)

(ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ)

Δυστυχώς αυτό που επισημέναμε πρίν λίγες ημέρες αναγκαίο και κατεπείγον οτι έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή ώς πρόληψη πιθανής καταστροφής με αναρτήσεις στο site της Λ.Σ. (https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/politismos-paideia-ygeia-athlitismos/1206-29 - https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimotiki-enotita-nikaias/1645-2018-08-05-09-00-53) αλλά και στο portal του 902 συνέβη σήμερα.

Φωτιά που έκαψε ολοσχερώς δύο πεύκα και ''αγκάλιασε'' δύο άλλα, ξέσπασε το πρωί σήμερα στο παλαιό νεκροταφείο και ευτυχώς με την έγκαιρη παρέμβαση δύο οχημάτων της πυροσβεστικής και με σύμμαχο τον καιρό σβήστηκε προτού επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο.

Επί τόπου-μετά από ειδοποίηση γειτόνων που ανησύχησαν- έφθασαν δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Περισσότερα...

Προσφυγή της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ στην οδό Γ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 343»

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ Κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προσφυγή

Του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΥ δημοτικού συμβούλου επικεφαλή   ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

Της υπ αριθμ 33/2018 απόφασης Επιτροπής ποιότητας ζωής ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ –ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

ΡΕΝΤΗ με θέμα «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ στην οδό Γ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 343»

Νίκαια 26 Απριλίου 2018

         Προσφεύγουμε ενώπιον σας και ζητάμε την ακύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του Δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ –ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

για τους παρακάτω νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους

1.ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Η διαφωνία για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μετατόπισης περιπτέρου εκφράστηκε μαζί με άλλες παρατηρήσεις στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη, την 5η ταχτική της 3 Απρίλη 2018 κατά την συζήτηση του 15ου θέματος ’’έγκριση της έκθεσης των πεπραγμένων της επιτροπής ποιότητας ζωής’’. Υπήρξε –η χωρίς δέσμευση- δήλωση της διοίκησης ότι η συγκεκριμένη προσφυγή θα εξετασθεί. Ενώ απάντηση ως τώρα δεν μας έχει δοθεί, η διοίκηση προχώρησε τη διαδικασία αδειοδότησης του ως άνω περιπτέρου στην τελευταία συνεδρίαση την 6η της επιτροπής ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ την 23 Απρίλη 2018 και συγκεκριμένα στο 20ο θέμα «επανέρχεται το θέμα για ανανέωση ή μη άδειας στη δικαιούχο περιπτέρου κα ΓΕΡΑΓΩΤΗ ΜΑΡΙΑ στην οδό Γρ. Λαμπράκη 343». Προσφεύγουμε και κατά αυτής της απόφασης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.

2.ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΩΝ

Το ΣτΕ με τις αποφάσεις 818/2010, 60/2010, 2081/2010, 2242/2008, 350/2006, 3787/2001, 3068/2001, 3362/2000, έκρινε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συμφέρον προσωπικό άμεσο και ενεστώς έννομο για την άσκηση προσφυγών κατά αποφάσεων που θεωρούν ότι βλάπτουν το σύνολο των Δημοτών.

3.ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Α   Σύμφωνα με τον ν4257/2014, προβλέπεται ΡΗΤΑ η διαδικασία κλήρωσης ή δημοπρασίας, (κλήρωση για τις άδειες περιπτέρου για ΑΜΕΑ, παθόντων εν υπηρεσία στρατιωτικών κλπ για το 30/100 των θέσεων και δημοπρασία για τις υπόλοιπες). Οι θέσεις ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Πουθενά δεν προβλέπεται ότι ο αιτών επιλέγει μόνος του την θέση που προτίθεται να μεταφερθεί και ο Δήμος να καλείται εκ των υστέρων να ελέγξει αν ο χώρος έχει τις προδιαγραφές.    

Στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη θέση δεν περιλαμβάνεται στις θέσεις που είχαν προκαθοριστεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη.

Επομένως δεν ειδοποιήθηκαν με νόμιμο τρόπο τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι , δεν ελέγχθηκε η ποσόστωση και δεν έγινε κλήρωση ή δημοπρασία.

Β .Ερωτηματικό αποτελεί αν είναι σύννομη η μεταφορά αδειών περιπτέρου που δίνονται από μια Δημοτική κοινότητα σε άλλη του ίδιου Δήμου-από Ρέντη στην Νίκαια εν προκειμένω- Δεν μεταφέρονται π χ άδειες φαρμακείων ταξί κλπ .Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να προηγηθεί γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Σοβαρή συζήτηση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση (3/4/2018) του Δ.Σ. Νίκαιας – Ρέντη για το δημόσιο χώρο που καταλαμβάνεται αυθαίρετα και εστιάστηκε ιδιαίτερα στα περίπτερα που ξεπερνούν κάθε προδιαγραφή.

Επισημάνθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας πολλές καταλήψεις ελεύθερων χώρων και οι σοβαρές ευθύνες της διοίκησης.

Τονίστηκαν και περιπτώσεις που σ’ αυτές τις καταλήψεις κόβονται οι οδοί διέλευσης των ΑΜΕΑ αλλά και κάθε διερχόμενου. Μάλιστα αναφέρθηκε και περίπτωση πεζογέφυρας που συνδέει τον Ρέντη με την Εθνική (Κηφισός) όπου μπροστά στη ράμπα που είναι ειδικά φτιαγμένη για ΑΜΕΑ υπάρχει μπροστά ένα κάγκελο, που όχι καροτσάκι δε χωράει αλλά με το ζόρι ένας πεζός.

Περισσότερα...

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Απαράδεκτη ήταν η στάση που συνάντησαν οι κάτοικοι των Μανιάτικων από το δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη κ. Ιωακειμίδη όταν ήλθαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να θέσουν το αίτημά τους, να μην εγκατασταθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας στη γωνία Λακωνίας και 5 Πηγαδίων.

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και επίδειξη αυταρχισμού, απάντησε στην αγωνία και ανησυχία των κατοίκων που ζήτησε από την διοίκηση του Δήμου να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην εγκατασταθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που χάρη στις κινητοποιήσεις του έχει αποτραπεί μέχρι τώρα.

Αντί να δεσμευτεί με συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των κατοίκων, κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς στους εκπροσώπους των συλλόγων «εσύ μόνο για κακό έρχεσαι εδώ» και επιχείρησε να διακόψει την ίδια διαδικασία της συνεδρίασης.

Περισσότερα...

Συνέδριο ΚΕΔΕ. Θέσεις Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Aντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και Κρατικός Προϋπολογισμός διαμορφώνουν  το αντιλαϊκό πλαίσιο δράσης  της Τοπικής Διοίκησης

30/11/2017

Η σφοδρή επίθεση που δέχεται ο λαός μας διαδοχικά από  κυβέρνηση – κεφάλαιο- ΕΕ  δένεται  επιμελημένα  με ένα ευρύτατο δίκτυο αποπροσανατολισμού και καθυπόταξης του.

Στόχος να παραιτηθεί από τις ανάγκες του, να προσαρμόσει τη  ζωή και το μέλλον των παιδιών του στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της επανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων.

Να αποδεχτεί ως μονόδρομο τη φτώχεια και την ανέχεια, τη φοροληστεία, την παραίτηση από δικαιώματα και ό,τι κατακτήσεις έχουν απομείνει.

Στην περίοδο που μπαίνουμε οι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της τοπικής διοίκησης βαθαίνουν και εναρμονίζoνται όλο και πιο στενά και διακριτά με τους στόχους και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η αστικές δυνάμεις  στο σύνολό τους θέτουν πιο επιτακτικά την επιδίωξη η τοπική διοίκηση να καταστεί -όπως  αποτυπώνεται στις επεξεργασίες της ΚΕΔΕ- ένας από τους “πυλώνες” του νέου κύκλου  της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Οι άξονες της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας προτάσσονται ως κύριοι άξονες δράσης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης από το σύνολο των αστικών κομμάτων και που στους δήμους και τις Περιφέρειες  παρουσιάζονται με την δήθεν ουδέτερη ταυτότητα του “αυτοδιοικητικού” .

Περισσότερα...

Συνέδριο ΚΕΔΕ. Για τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης στην Τοπική Διοίκηση

30/11/2017 

Από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε προς ψήφιση την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», με την συναίνεση της Ν.Δ και την έμμεση συνηγορία ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ και του τότε Συνασπισμού, το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει την έχουν απορρίψει διότι είναι αντιδραστική ως προς το περιεχόμενο της και εχθρική για το λαό. Η ενίσχυση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των περιφερειακών και των κατώτερων βαθμίδων της διοικητικής δομής του κράτους δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Αποσκοπούν να γίνουν πιο ικανές και αποτελεσματικές προκειμένου να στηρίξουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων,  τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.  Να ενισχυθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας στις υπηρεσίες τους, η διαχείριση της ακραίας φτώχιας που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική.  Πρόκειται  για ευθυγράμμιση με τις επιταγές της ευρωενωσιακής καπιταλιστικής αγοράς ,για αστικούς εκσυγχρονισμούς «δοκιμασμένους» ήδη από χρόνια στις χώρες της ΕΕ και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη.

Ο Καλλικράτης ενδυνάμωσε τις διοικητικές κατασταλτικές λειτουργιές Δήμων και Περιφερειών.

Η αποκέντρωση των  αρμοδιοτήτων στους Δήμους και τις Περιφέρειες συνοδεύτηκε από τους εμπνευστές της με την ψευτιά  ότι θα βοηθήσει να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα αφού είναι «πιο κοντά στον πολίτη»!. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι είναι  ο δρόμος που διεύρυνε την φοροληστεία των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών,  την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας,  στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ2012 ΕΩΣ ΤΟ2016

Για τα Μ.Α.Π. αλλά και γάλατα που δεν παρείχε  σε  εργαζόμενους  του, ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη τα έτη 2012 έως και 2016 συζήτησε με κατεπείγον θέμα το Δ.Σ. Αποφασίστηκε να αποδοθούν τα οφειλόμενα, σε χρήμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε ότι από τον Φλεβάρη 2017, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ(ΠΑΜΕ )κατήγγειλε την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο αφού η διοίκηση δεν παρείχε τα Μ.Α.Π. ταυτόχρονα ασκούσε κριτική στην ηγεσία του σωματείου που αντί να διεκδικήσει, καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε μέσω δικαστηρίων για να ‘’κερδίσουν’’ αυτά που δικαιούνται από τους νόμους!!! (β.λ. παλιότερο δημοσίευμα μας εδώ: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/1306-2017-02-11-12-39-58)

Την ίδια περίοδο η Λ.Σ. είχε θέσει το πρόβλημα στο Δ.Σ. και με ανακοίνωσή της πρόβαλε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις ευθύνες της διοίκησης Ιωακειμίδη.

Τελευταία πριν 10 ημέρες, η εκπρόσωπος της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή , ζήτησε από την διοίκηση, να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση Ιούλη 2017-που έγινε μετά τις κινητοποιήσεις- και να αποδοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Συνέβαλε απ’ότι φαίνεται αυτή η παρέμβαση  να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα στις 3 Νοέμβρη αντί για το τέλος του μήνα όπως είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος στο αίτημα της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή.

Υ.Γ. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιοι  “καλοθελητές”, λέγανε σε χώρους εργασίας του Δήμου, ότι η Διοίκηση ήθελε να δώσει την οφειλή της αλλά την εμπόδιζε η Λ.Σ.!!! Πες πες κάτι θα μείνει ή εκεί που μας χρώσταγαν….

ΞΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

(Στον καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του αγαπιέται)

Σαν τον καλύτερο ισολογισμό των τελευταίων 15-20 χρόνων παρουσίασε, αυτόν του 2016 ο κ. Ιωακειμίδης.

Τι είχε αυτός ο ισολογισμός;

  • Εκατοντάδες εργαζομένους λιγότερους από τους προηγούμενους, με τους μισθούς πετσοκομμένους τσακισμένους σε σχέση με αυτούς πριν 5 ή 6 χρόνια
  • Και αντί γι’ αυτό βέβαια υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι ‘’μιας χρήσης’’ 250 εργαζόμενοι, με 8μηνες συμβάσεις, που δεν τους πληρώνει ο Δήμος αλλά ο ΟΑΕΔ. Αυτό σήμερα!! Χθες ήταν άλλοι με 5μηνες συμβάσεις που τις πλήρωναν ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω Μ.Κ.Ο. Αύριο μια από τα ίδια! Όσο αυτή η κατάσταση παραμένει ως έχει και δεν την ανατρέπει το λαϊκό κίνημα.
  • Ακόμη έχει την αύξηση των δημοτικών τελών και άλλων δημοτικών φόρων ‘’βάλτε μας φόρους, βάλτε μας η πλάτη μας αντέχει’’. Και φορομπήχτης η δημοτική Αρχή για να τα βγάλει πέρα.

Και μόνο για αυτό το λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον ισολογισμό και φυσικά για την όλη πολιτική της Διοίκησης , εικόνα και ομοίωση τη αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε στη τοποθέτηση της, στον κ. Ιωακειμίδη ότι ακριβώς την ίδια εισήγηση που έκανε  ο  ίδιος πριν 1 χρόνο το 2016 επανέλαβε το 2017. Δηλαδή τα ίδια έργα, που δεν έγιναν φυσικά, και θα γίνουν τώρα! Μόνο που ο δήμαρχος νόμιζε ότι τα παρουσίαζε για πρώτη φορά. Όταν μάλιστα το αμφισβήτησε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  του διάβασε το σχετικό απόσπασμα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης του 2016 (ΝΟΕΜΒΗΣ 2016).

Ανεξάρτητα βέβαια από αυτό που δείχνει το παραμύθιασμα της Δημοτικής Αρχής , τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους πολίτες, η Λαϊκή Συσπείρωση εστίασε τη κριτική της στα εξής :

  • Αφενός παρουσιάζεται το έργο της Διοίκησης , ότι ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του πολίτη ενώ μια μόνο φωτογραφία από την περιοχή της πρώην ΒΑΜΥΛ στο Ρέντη η ίδια και χειρότερη κάθε φορά που βρέχει, με είκοσι πολυώροφες πολυκατοικίες δείχνει την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μάλιστα ό,τι έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δηλαδή, στοιχειώδης ηλεκτροφωτισμός, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις κ.α. , έγιναν μετά από παρεμβάσεις του οικιστικού συλλόγου, που κάθε φορά οι εκπρόσωποι του, αντιμετωπίζονται από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους σκαιότατα και απαξιωτικά.

Περισσότερα...