Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ2012 ΕΩΣ ΤΟ2016

Για τα Μ.Α.Π. αλλά και γάλατα που δεν παρείχε  σε  εργαζόμενους  του, ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη τα έτη 2012 έως και 2016 συζήτησε με κατεπείγον θέμα το Δ.Σ. Αποφασίστηκε να αποδοθούν τα οφειλόμενα, σε χρήμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε ότι από τον Φλεβάρη 2017, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ(ΠΑΜΕ )κατήγγειλε την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο αφού η διοίκηση δεν παρείχε τα Μ.Α.Π. ταυτόχρονα ασκούσε κριτική στην ηγεσία του σωματείου που αντί να διεκδικήσει, καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε μέσω δικαστηρίων για να ‘’κερδίσουν’’ αυτά που δικαιούνται από τους νόμους!!! (β.λ. παλιότερο δημοσίευμα μας εδώ: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/1306-2017-02-11-12-39-58)

Την ίδια περίοδο η Λ.Σ. είχε θέσει το πρόβλημα στο Δ.Σ. και με ανακοίνωσή της πρόβαλε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις ευθύνες της διοίκησης Ιωακειμίδη.

Τελευταία πριν 10 ημέρες, η εκπρόσωπος της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή , ζήτησε από την διοίκηση, να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση Ιούλη 2017-που έγινε μετά τις κινητοποιήσεις- και να αποδοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Συνέβαλε απ’ότι φαίνεται αυτή η παρέμβαση  να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα στις 3 Νοέμβρη αντί για το τέλος του μήνα όπως είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος στο αίτημα της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή.

Υ.Γ. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιοι  “καλοθελητές”, λέγανε σε χώρους εργασίας του Δήμου, ότι η Διοίκηση ήθελε να δώσει την οφειλή της αλλά την εμπόδιζε η Λ.Σ.!!! Πες πες κάτι θα μείνει ή εκεί που μας χρώσταγαν….

ΞΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

(Στον καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του αγαπιέται)

Σαν τον καλύτερο ισολογισμό των τελευταίων 15-20 χρόνων παρουσίασε, αυτόν του 2016 ο κ. Ιωακειμίδης.

Τι είχε αυτός ο ισολογισμός;

  • Εκατοντάδες εργαζομένους λιγότερους από τους προηγούμενους, με τους μισθούς πετσοκομμένους τσακισμένους σε σχέση με αυτούς πριν 5 ή 6 χρόνια
  • Και αντί γι’ αυτό βέβαια υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι ‘’μιας χρήσης’’ 250 εργαζόμενοι, με 8μηνες συμβάσεις, που δεν τους πληρώνει ο Δήμος αλλά ο ΟΑΕΔ. Αυτό σήμερα!! Χθες ήταν άλλοι με 5μηνες συμβάσεις που τις πλήρωναν ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω Μ.Κ.Ο. Αύριο μια από τα ίδια! Όσο αυτή η κατάσταση παραμένει ως έχει και δεν την ανατρέπει το λαϊκό κίνημα.
  • Ακόμη έχει την αύξηση των δημοτικών τελών και άλλων δημοτικών φόρων ‘’βάλτε μας φόρους, βάλτε μας η πλάτη μας αντέχει’’. Και φορομπήχτης η δημοτική Αρχή για να τα βγάλει πέρα.

Και μόνο για αυτό το λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον ισολογισμό και φυσικά για την όλη πολιτική της Διοίκησης , εικόνα και ομοίωση τη αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε στη τοποθέτηση της, στον κ. Ιωακειμίδη ότι ακριβώς την ίδια εισήγηση που έκανε  ο  ίδιος πριν 1 χρόνο το 2016 επανέλαβε το 2017. Δηλαδή τα ίδια έργα, που δεν έγιναν φυσικά, και θα γίνουν τώρα! Μόνο που ο δήμαρχος νόμιζε ότι τα παρουσίαζε για πρώτη φορά. Όταν μάλιστα το αμφισβήτησε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  του διάβασε το σχετικό απόσπασμα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης του 2016 (ΝΟΕΜΒΗΣ 2016).

Ανεξάρτητα βέβαια από αυτό που δείχνει το παραμύθιασμα της Δημοτικής Αρχής , τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους πολίτες, η Λαϊκή Συσπείρωση εστίασε τη κριτική της στα εξής :

  • Αφενός παρουσιάζεται το έργο της Διοίκησης , ότι ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του πολίτη ενώ μια μόνο φωτογραφία από την περιοχή της πρώην ΒΑΜΥΛ στο Ρέντη η ίδια και χειρότερη κάθε φορά που βρέχει, με είκοσι πολυώροφες πολυκατοικίες δείχνει την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μάλιστα ό,τι έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δηλαδή, στοιχειώδης ηλεκτροφωτισμός, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις κ.α. , έγιναν μετά από παρεμβάσεις του οικιστικού συλλόγου, που κάθε φορά οι εκπρόσωποι του, αντιμετωπίζονται από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους σκαιότατα και απαξιωτικά.

Περισσότερα...

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. META ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Παραθέτουμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη, που υιοθετήθηκε την Πέμπτη  28 Σεπτέμβρη 2017  μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου. Θυμίζουμε ότι στη βάση του Αραξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας.

Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε ΝΑΤΟικές επιδρομές σε άλλες χώρες. Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος σχεδιασμός χρησιμοποίησής της με πυρηνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχή μας.

Ανησυχούμε, λοιπόν, γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

Περισσότερα...

Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας με εντολή του Δημάρχου Ιωακειμίδη αρνήθηκε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των 15 συμβασιούχων της καθαριότητας

lslogoΣτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη συζητήθηκε το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η παράταση των συβάσεων για 8 μήνες 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση:

τοποθετήθηκε για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους ως παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, αφού ξεκινούσε από την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία.

απάντησε γιατί η λύση που έδωσε η Κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (μόνιμες θέσεις πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, προσλήψεις από τους Δήμους με μετακύληση του κόστους στους δημότες από τα δημοτικά τέλη).

εκτίμησε τι προμηνύει αυτή η εξέλιξη με ουσιαστική αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα.

Για την ανανέωση των συμβάσεων των 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΥΠΕΡ,  θέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της μισθοδοσίας αυτών των εργαζομένων.

Περισσότερα...

Να συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη με θέμα το αίτημα μόνιμης και σταθερής εργασίας

Παραθέτουμε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

 

Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ. Νίκαιας-Ρέντη

Επειδή δεν είχαμε οποιαδήποτε απάντηση στο αίτημα μας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη 22 Ιουνίου, για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, επανερχόμαστε.  Καταθέτουμε και γραπτά την αίτηση όλων των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι.ΡΕΝΤΗ

Κυρία πρόεδρε

Ζητάμε να συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη με θέμα το αίτημα μόνιμης και σταθερής εργασίας  για τους συμβασιούχους , οι οποίοι απασχολούνται στον Δήμο μας και στους Ο.Τ.Α.

Για τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στέλιος  Μπενετάτος

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...

Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/3 δεν έχουν προηγούμενο.  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δήθεν «ανεξάρτητοι» της πλειοψηφίας της διοίκησης των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη (παράταξη Σ.Ε.Κ.Ε) παρέμβηκαν και απαίτησαν την καταδίκη από μεριάς του δημοτικού συμβουλίου μιας ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης -που όπως φάνηκε ενόχλησε- ήρθε σαν απάντηση στον ωμό και χυδαίο αντικομουνισμό που χρόνια τώρα έχουν αναλάβει εργολαβία. Αντικομουνισμό που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί αντικομουνιστές, οι κάθε λογής Πάγκαλοι και Καρατζαφέρηδες και με φρασεολογία και πρακτικές που συνεχίζουν να δανείζονται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόταν αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Τριάδας για να αιτηθεί μέτρα στήριξης από τον Δήμο για να συνεχίσει την δραστηριότητα του. Προς έκπληξη όλων σε αυτούς επιτέθηκαν με πρωτοφανή λεκτική και σωματική αγριότητα οι ψευτοπαλληκαράδες μάλλον επειδή ανάμεσα τους αναγνώρισαν κάποια μέλη του ΚΚΕ.  

Για ακόμη μια φορά απέδειξαν τον ρόλο τους ως νεροκουβαλητές της αντιλαϊκής πολιτικής και της εφαρμογής της από την παρούσα δημοτική αρχή Ιωακειμίδη (πρώην ΔΗΜΑΡ  και νυν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) , απέδειξαν ότι είναι μαέστροι στον αποπροσανατολισμό και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να απομονώσουν την πλειοψηφία του σωματείου τους, να σκεφτούν:

Περισσότερα...

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε με οργή ότι η «αγωνιστικότητα» της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας εξαντλείται στις δικαστικές αίθουσες.

Την ώρα που στον Δήμο Ζωγράφου και αλλού, οι συνάδελφοί μας, στην καθαριότητα, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες, το νεκροταφείο κλπ, δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ζουν καθημερινά, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή τους, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και γάλα, το δικό μας Σωματείο αγωνίζεται να μαζέψει από κάθε συνάδελφο 25€ για τα γάλατα που δεν έχει δώσει η Δημοτική Αρχή.

Αλήθεια γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε 25ρια για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;

Γιατί δεν διεκδικήθηκαν όταν έπρεπε και αφέθηκαν να εξελιχθούν πάλι τα πράγματα εις βάρος μας;

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ.

Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, που οδηγείται σε δίκη επειδή δεν έδωσε χώρο και στοιχεία στη Χρυσή Αυγή.

Το ίδιο ψήφισμα  είχε καταθέσει στο Δ.Σ. Ζωγράφου η εκεί Λαϊκή Συσπείρωση.

To Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Περισσότερα...