ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤIΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ;

Λόφος του Βώκου, λόφος της Δεξαμενής, Κηποθέατρο, παλαιό Νεκροταφείο Νεάπολης. Είναι τέσσερις χώροι, πού θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν πνεύμονες πρασίνου για την πόλη. Μία μακροσκοπική ματιά σε όλους αυτούς τους χώρους δείχνει την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Στην περίπτωση της Δεξαμενής (Αγ.Φίλιππος), μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει και το μέγεθος του κινδύνου να καταρρεύσει άμεσα το δασύλλιο.

Ένα μεγάλο ποσοστό από τα κυπαρίσσια που έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό από τα δέντρα της δεξαμενής έχει προσβληθεί από ασθένεια, πολλές δεκάδες από αυτά έχουν ξεραθεί ή έχουν κοπεί από την ρίζα τους και το κακό είναι ότι η προσβολή εξαπλώνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Τα πεύκα λόγω της απόπλυσης του εδάφους από τις βροχές είναι ασθενικά ή μισοξεραμένα. Το γεγονός πως τα πεύκα σε κάποια τα κομμάτια του λόφου βρίσκονται σε πολύ καλλίτερη κατάσταση οφείλεται στα έργα σταθεροποίησης του εδάφους το 2005-2006.

Περισσότερα...

Φωτογραφίες από το παλαιό Νεκροταφείο της Ανάληψης

Παρακάτω αποτυπώνουμε την κατάσταση που μας ανησυχεί. 

received 214047992594222 received 2039968982737732

 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε παλιότερο δημοσίευμα μας για το ίδιο θέμα: https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/politismos-paideia-ygeia-athlitismos/1206-29

Περισσότερα...

ΑΝΑΦΟΡΑ για το παλαιό νεκροταφείο της ''ΑΝΑΛΗΨΗΣ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΑΝΗ της οδού Παλαμά

Μεταφέρουμε την Αναφορά της Δημοτικής μας παράταξης στο Δήμο:

ΠΡΟΣ 

ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Με την αναφορά αυτή σας επισημαίνω όσα πριν λίγο σας ανέφερα και τηλεφωνικά.

  1. Η κατάσταση στο παλαιό νεκροταφείο της ''ΑΝΑΛΗΨΗΣ''-άγρια βλάστηση κ.α.-εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για εξάπλωση πυρκαγιάς. Το πρόβλημα είναι κατεπείγον!
  2. Έγκαιρα να παρέμβουμε με  όποιες ενέργειες απαιτούνται, ώστε η χοάνη της οδού Παλαμά να είναι ''έτοιμη'' στο ενδεχόμενο εκτεταμένων βροχοπτώσεων.          

Περισσότερα...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΑΝΗ στην ΟΔΟ ΠΑΛΑΜΑ ..

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΑΝΗ στην ΟΔΟ ΠΑΛΑΜΑ ..

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε ένα αντιπλημμυρικό έργο είναι η χοάνη τροφοδοσίας του δικτύου αγωγών ομβρίων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να αποφραχθεί από μεταφερόμενα υλικά σε περίπτωση πλημμύρας ή να λειτουργήσει απλά σαν συνέχεια ενός ορμητικού χειμάρρου αν οι λεκάνες παγίδευσης που κατακρατούν τα βαριά αντικείμενα της πλημμύρας είναι κορεσμένες. Σε αυτήν την περίπτωση το δίκτυο ομβρίων αχρηστεύεται και οι συνέπειες για την πόλη θα είναι τραγικές.

Περισσότερα...

ΧΟΑΝΗ ΠΑΛΑΜΑ

Μέτρα πρόληψης πρέπει να παρθούν για τη χοάνη Παλαμά. Τώρα πρέπει να καθαριστεί από τα όποια φερτά υλικά. Να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε μεγάλη βροχόπτωση.

IMG 20180802 114125

Περισσότερα...

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ – ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)

Άκρως επικίνδυνη για φωτιά είναι η κατάσταση στο παλιό νεκροταφείο της Ανάληψης.

Ξερά χόρτα και ψηλά - ξέχωρα από άλλες σαβούρες – βρίσκονται σε όλο το χώρο του. Ήδη τα αμέσως προηγούμενα χρόνια είχαν ξεσπάσει μεγάλες φωτιές (τουλάχιστον 2). Ειδοποιούμε ήδη τη Διοίκηση γι΄ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα!!

Περισσότερα...

KOΠΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΥΚΟ

Υπογραμμίσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την ανησυχία μας για πεύκα και άλλα μεγάλα δένδρα που έχουν κοπεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παλαιότερα σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ .είχαμε αναφερθεί σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που εγκαθιστά το δίχτυο της, ότι έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και κυρίως ότι τα μέτρα προφύλαξης είναι λειψά, με αποτέλεσμα ατυχήματα δύο συμπολιτών μας. Η απάντηση του δήμαρχου ήταν γενικόλογη…

Λοιπόν το πεύκο που φαίνεται κομμένο στην γωνία Εφέσου και Κύπρου ‘’έγειρε ‘’μετά από εργασίες που πραγματοποιούσε εκεί η ΔΕΔΔΗΕ και αφού έγινε η ζημιά ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες για να κοπεί. Αυτό έγινε την 1η Μάρτη.

IMG_20180301_150249
IMG_20180301_150257
IMG_20180301_150338
IMG_20180301_150358
1/4 
start stop bwd fwd

Περισσότερα...