Προσφατα αρθρα

Παρέμβαση για τη μισθοδοσία Γυμναστών από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

lslogoΕντελώς ξεκρέμαστοι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Άθληση για όλους» που υλοποιούνται μέσω των δήμων, με πρόσχημα την αναστολή λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που εστάλη πριν από μερικές μέρες (26/3) σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας, δίνεται η δυνατότητα κατά βούληση να ανασταλεί η μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων και βέβαια μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν. Πρόκειται για εργαζόμενους που είναι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, στελεχώνουν και υλοποιούν τα προγράμματα «Άθληση για όλους» και έχουν σύμβαση με τους δήμους. Αιτιολογία της ΓΓΑ για να δοθεί η δυνατότητα της μη πληρωμής των μισθών είναι το γεγονός ότι πρόκειται για «έργο που είναι σε καθολική και αυστηρή αναστολή υλοποίησης». Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, «η διαχείριση των εργαζομένων τίθεται στην ευθύνη των φορέων».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους δήμους έχει ανασταλεί η λειτουργία μιας σειράς υπηρεσιών (προγράμματα αθλητισμού, πολιτισμού, παιδικοί σταθμοί, καθαρίστριες σχολείων κ.ά.), προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Φαίνεται πως με αυτήν την κατεύθυνση που δίνει η ΓΓΑ για τους γυμναστές δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος για αντίστοιχη αντιμετώπιση εργαζομένων και σε άλλους τομείς, με ταυτόχρονη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, όμως, μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν στις έκτακτες κοινωνικές δομές που συγκροτούνται σε πολλούς δήμους της χώρας και να προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Πρέπει να μην απολυθεί ούτε ένας και η κυβέρνηση να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των δήμων, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να πληρωθούν κανονικά!

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη: Ζήτησε μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και για όσους πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

lslogoΑντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Κατηφέ και Σίτσα Κόνιαρη, συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης στις 17.03.2020, έπειτα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή για τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου, των κατοίκων και των ευπαθών ομάδων της πόλης.

Παράλληλα ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί αρωγός σε όσους πλήττονται από τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα έθεσε:

1.    Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου (μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής, όχι συνωστισμό στις υπηρεσίες του Δήμου, ενίσχυση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης)

2.    Να μην γίνει καμία ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες με βάση το αρ.24 της ΠΝΠ

3.    Μέτρα για την τακτή απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

4.    Ειδική άδεια για εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

5.  Τακτή απολύμανση όλων των δημοτικών χώρων (δημοτικές υπηρεσίες, γήπεδα, η δημοτική πισίνα, πλατείες)

Περισσότερα...

ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς

2020-maxi-peaea 16 

Τους λαϊκούς ήρωες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ που πριν από 76 χρόνια έδωσαν την ιστορική Μάχη της Κοκκινιάς (6 - 8 Μάρτη 1944) ενάντια στου ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους τίμησαν χτες με την εκδήλωσή τους οι Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μάχης και του Μπλόκου, τη συνέχιση του αγώνα στις σημερινές συνθήκες και τη διεκδίκηση των ιδανικών και των οραμάτων του ΕΑΜ και του ΔΣΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Παραρτ.Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Πριν τον χαιρετισμό του όμως, θεώρησε χρέος, όπως είπε, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Κοκκινιάς να προβεί σε μια σοβαρή καταγγελία αφού νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας η μαρμάρινη επιγραφή που είναι τοποθετημένη στο χώρο όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η συγκεκριμένη εκδήλωση, αφού θυμίζει ότι από αυτό το σημείο ξεκίνησε η ιστορική μάχη της Κοκκινιάς, βρέθηκε βεβηλωμένη με φασιστικά σύμβολα, όπως και τα παρακείμενα μαρμάρινα εκθέματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

Περισσότερα...

ΚΟ Νίκαιας του ΚΚΕ – Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς

eam-epon

Το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Μάρτη εκδήλωση με θέμα «Ποιος εγκαθίδρυσε τον Χίτλερ - Μονοπώλια και πολιτική εξουσία στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1930», με αφορμή την ιστορική Μάχη της Κοκκινιάς (4-8 Μάρτη 1944).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) και θα συνεχιστεί στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη

Θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Παν. Γεωργιόπουλος, και ο Αναστάσης Γκίκας, διδάκτωρ Ιστορίας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Περισσότερα...

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για λήψη απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική προστασία του λαού σε ενδεχόμενη επιδημία από το «νέο κορονοϊό»

lslogoΑίτημα προς τη δημοτική αρχή κατέθεσε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού από ενδεχόμενη επιδημία από το «νέο κορονοϊό»:

«Ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το «νέο κορονοϊό».

Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κτλ. Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους.

Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και το προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Περισσότερα...