ΠΑΜΕ - Έκκληση για συγκέντρωση υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου

lebanon-explosionΚάλεσμα στην εργατική τάξη να κάνει πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους», εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο -μετά και την έκρηξη στη Βηρυτό- λαό του Λιβάνου, απευθύνει το ΠΑΜΕ, παίρνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υλικής βοήθειας που θα σταλεί στους εργαζόμενους και το λαό της χώρας.

Όπως αναφέρει και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου, να δημιουργηθούν μηχανισμοί συγκέντρωσης βοήθειας σε κάθε χώρο δουλειάς και να μπουν μπροστά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης», όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, απορρυπαντικά και φάρμακα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει καταγεγραμμένη λίστα των ειδών που μπορείτε να δείτε εδώ.

Όσοι θέλουν να ανταποκριθούν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, η υλική βοήθεια θα παραδίδεται για το νομό Αττικής στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5β, 10556 Αθήνα, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται στις γραμμές: 210-3301842, 210-3301847, 210-3833786.

 

Περισσότερα...

ΕΕΔΥΕ - Συλλογή υπογραφών ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική» «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας»

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ–ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί όλους να συμμετέχουν και με την υπογραφή τους στην καταγγελία για την ΕλληνοΑμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας»

Μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμό:

ypografes banner-new 

Το κείμενο της καταγγελίας αναφέρει:

Περισσότερα...

Ανακοίνωση - διαμαρτυρία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την παραποίηση του Μνημείου στο μυστικό νοσοκομείο «250» στην Πολωνία

Να αποκατασταθεί το Μνημείο για τον ΔΣΕ

Dziwnowie Greek monument DSEΗ Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απαράδεκτη απόφαση των πολωνικών αρχών να κατεβάσουν την επιγραφή που λέει: «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» από το Μνημείο το οποίο έχει στηθεί στο χώρο που λειτούργησε, το 1949 - '50, το μυστικό χειρουργικό νοσοκομείο 250, στην πόλη Τζίβνοβ (Dziwnow) στην Πολωνία, όπου νοσηλεύτηκαν σοβαρά τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο αυτό κάποιοι από τους νοσηλευόμενους υπέκυψαν στα τραύματά τους και θάφτηκαν εκεί, όπου υπάρχει το μνημείο προς τιμήν τους. Πρόκειται για μνημείο - σύμβολο της διεθνιστικής αλληλεγγύης και βοήθειας που πρόσφεραν το σοσιαλιστικό καθεστώς και ο πολωνικός λαός στον μαχόμενο ελληνικό λαό, στους μαχητές/-τριες του ΔΣΕ και τους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες που έζησαν στη χώρα αυτή, μετά από τη συντεταγμένη υποχώρηση του ΔΣΕ και τη λήξη του Εμφυλίου στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

fidel-castro 11

Η κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, με αφορμή τη συμπλήρωση στις 25 Νοέμβρη, δύο χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.

Όπως αναφέρει: «Ενός κομμουνιστή και διεθνιστή ηγέτη που με τη ζωή και δράση του άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην ιστορία της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής. Ενός ανθρώπου που το όνομά του έγινε συνώνυμο της Ελευθερίας, της Επανάστασης και της Αξιοπρέπειας και ο οποίος άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στον κουβανικό λαό.

Περισσότερα...

ΠΑΜΕ - Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ αύριο Πέμπτη 19 Ιούλη

israilini-presbeia-16

Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα της Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, αύριο Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από τα ματωμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, με πάνω από 130 νεκρούς και χιλιάδες τραυματισμένους Παλαιστίνιους, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεις, προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες.

Περισσότερα...