Από τις περιοδείες μας στις γειτονιές...

Με την εφημερίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκεφτήκαμε πολλές πλατείες, εμπορικούς δρόμους και γειτονιές της  Νίκαιας και του Ρέντη.

Αναφερόμαστε σήμερα στον οικισμό της Αγίας Άννας - ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ!!!

Ένας νέος που παίζει ποδόσφαιρο στο γηπεδάκι 5x5, μας οδήγησε στον χώρο και μας έδειξε την εγκατάλειψη. Μια που φτιάχτηκε πριν 10 χρόνια και τέλος, όσον αφορά την παρουσία του Δήμου, μας είπε!

«Εμείς καθαρίσαμε τα φύλλα που έχουν βγει από τον φράχτη πάνω από 1 μέτρο, εμείς κάνουμε τις «κολλήσεις» μην πέσει η πόρτα, εμείς μπαλώνουμε τα δίχτυα που βρίσκονται ψηλά στην περίφραξη μην φεύγει η μπάλα… η δημοτική αρχή δεν ασχολείται, δεν ενδιαφέρεται.

Εμείς σκουπίζουμε, μας είπαν οι γονείς των παιδιών και οι γιαγιάδες στην παιδική χαρά, δείτε πως είναι σήμερα ο χώρος! Το ίδιο και στα παρτέρια, εμείς σκουπίζουμε και ποτίζουμε. Μας έχουν ξεχάσει!!!»

Περισσότερα...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΑΜΥΛ

Από πέρσι το καλοκαίρι με έγγραφο ο σύλλογος των πολυκατοικιών, αλλά και τον περασμένο Σεπτέμβρη με παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο (6-9-16) παρουσίασε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του συγκροτήματος  των 20 κτηρίων και 2.500 ανθρώπων που μένουν εκεί, στο κέντρο του Ρέντη!!! Πέρασε ένας  χρόνος από το περσινό  έγγραφο και ακόμα οι βρύσες για να πίνουν τα παιδιά νερό στη παιδική χαρά δεν επισκευάστηκαν; Πόσα καλοκαίρια  θα περάσουν για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα;;

 F1  

F2 

 Στην παιδική χαρά αυτή είναι μια από τις λάμπες που δεν ανάβουν και κρέμεται το γυάλινο κάτω μέρος…

Περισσότερα...

Διεκδίκηση λύσεων από το Σύλλογο του Συγκροτήματος πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης"

Συγκρότημα πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης"

Απρίλιος 2017

Ο Σύλλογος μας του τελευταίους μήνες είναι σε διαρκή προσπάθεια διεκδίκησης λύσεων για αρκετά προβλήματα του χώρου μας, των 20 κτηρίων και των πάνω από 700 οικογενειών στο κέντρο του Ρέντη.

Στις 6 Σεπτέμβρη πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας τα αυτονόητα και πετυχαίνοντας  τελικά τον φωτισμό για αρκετά κτήρια, που για πολλές 4ετίες ζητούσαμε από τη Δημοτική Αρχή.

Μετά από πολλές φορές που επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο του Ρέντη και ζητήσαμε να βελτιωθεί ο χώρος μας μετά τις βροχές του χειμώνα, έγινε επίστρωση με πίσσα σε ορισμένα σημεία , λίγο πριν το Πάσχα, χωρίς να καλυφθούν όμως όλες οι λακκούβες και όλα τα μέρη που έχουν ακόμα χώμα και με τον αέρα όταν φυσάει γίνεται σύννεφο σκόνης.

Άλλη μια φόρα όπως  λένε οι κάτοικοι εδώ έγιναν "μπαλώματα" ενώ τα δημοτικά τέλη αν και ακριβότερα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Δυστυχώς όμως το ζήσαμε και αυτό για άλλη μία φορά χρονιάρες μέρες (έχει γίνει ξανά στο παρελθόν ), ακόμα και το να είμαστε χωρίς φωτισμό στο μεγαλύτερο μέρος των κτηρίων μας και στην παιδική χαρά, για αρκετές μέρες το Πάσχα!!! (ως τις 20-4-2017).

Περισσότερα...

Ανακοίνωση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Ρέντη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΕΝΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το νέο Δ.Σ. που αναδείχτηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες αυτές και σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να είναι όπως και το προηγούμενο διάστημα με κάθε τρόπο δίπλα σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και το σχολείο για ότι χρειαστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο το νέο Δ.Σ, έχει συνεδριάσει και έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με ζητήματα που έπρεπε χθες να είχαν λυθεί, για την καλή λειτουργία του σχολείου των παιδιών μας, καθώς και για άλλες δράσεις του Συλλόγου.

'Έγινε συνάντηση-συζήτηση-ενημέρωση τον νέου Δ.Σ. και του Διευθυντή του Γυμνασίου. Το Δ.Σ. μετά και την παραπάνω αναλυτική συνάντηση αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη και αυτά που πετύχαμε πέρσι (π.χ. στέγαστρα για να μη πλημμυρίζει το ισόγειο και τα γραφεία των καθηγητών), πρέπει και σαν συνέχεια να διεκδικήσουμε λύσεις στα παρακάτω θέματα:

1) Το πρόβλημα  έλλειψης ανελκυστήρα που ταλαιπωρεί, μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείαs, καθηγητές με αντίστοιχα προβλήματα και δημότες κατά την εκλογική διαδικασία. Για το πρόβλημα αυτό με έγγραφό μας στο Δήμαρχο με Α.Π. 67407 στις 26/11/2015 εξηγήσαμε τη σοβαρότητα που έχει για το σχολείο μας και την δυσλειτουργία που προκαλείται ιδίως φέτος που έχουμε μαθητή με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αρκετές είναι οι τετραετίες χωρίς λύση αυτού του προβλήματος, αν και είχε πολλά εκατομμύρια πλεόνασμα ο Δήμος Ρέντη.

Περισσότερα...

Αχαρακτήριστη στάση περιφρόνησης στα προβλήματα και τους οικιστές των πολυκατοικιών του Ρέντη από τον κ. Ιωακειμίδη

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της πρώην ΒΙΑΜΥΛ, με τον πρόεδρο του συλλόγου τους, παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που τους ταλανίζουν για πολλά χρόνια.

Μάλιστα με την πρώτη βροχή εκείνη την ίδια μέρα, γέμισαν μπροστά στις πόρτες  τους λακκούβες με λάσπες. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο πρόβλημα των κτηρίων 9,10,11,12 με παντελή έλλειψη φωτισμού. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου του συλλόγου τους κ. Φάνη Αντωνάτου, ότι ελάχιστα πράγματα έχει κάνει η δημοτική Αρχή για πάνω από 20 χρόνια, και όλα κάτω από πίεση. Αυξήσατε είπε τα δημοτικά τέλη, και ούτε φως δεν μπορούμε να έχουμε στους δρόμους των σπιτιών μας, χώρια η καθαριότητα, η εγκατάλειψη στην παιδική χαρά και πολλά άλλα.

Αχαρακτήριστη ήταν η απάντηση του κ. Ιωακειμίδη στις αγωνίες των κατοίκων.

Ξέρατε τους είπε ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, όταν αγοράζατε τα διαμερίσματα πριν 20-25 χρόνια. Αναφέρθηκε έτσι, σε μεροκαματιάρηδες που με θυσίες και δανεικά αγόρασαν ένα διαμερισματάκι σ’ αυτό το συγκρότημα των 20 πολυκατοικιών και όταν ζορίστηκε από τις παρεμβάσεις των κατοίκων και δημοτικών συμβούλων, απάντησε με την γνωστή αλαζονεία του, ότι τα πράγματα κρίθηκαν στις εκλογές.

Άλλα έλεγε όμως πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014. Παραδεχόταν τότε πως το πρόβλημα που «κουβάλησε» ο Ρέντης στο νέο Δήμο είναι το οικιστικό συγκρότημα πρώην ΒΙΑΜΥΛ και υποσχόταν ότι θα το λύσει.

Σήμερα σταυρώνει τα χεριά περιφρονεί τους οικιστές και τα προβλήματα τους και επικαλείται τις εκλογές για τον αυταρχισμό, την αδιαφορία του.

Περισσότερα...

ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ….. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Κύριε Ιωακειμίδη κάντε σήμερα που βρέχει, μια βόλτα από την περιοχή σας δίπλα στην κεντρική πλατεία στον χώρο των είκοσι πολυκατοικιών, στην παλιά ΒΙΑΜΥΛ, που γεμίζουν στη λάσπη και τις λακκούβες. Είχατε το 2014 (χρονιά εκλογών) κάνει μια δήλωση πως το μόνο πρόβλημα που κουβαλήσατε από τον Ρέντη ήταν αυτό!

Σήμερα βέβαια που τα εκλογικά ποσοστά φούσκωσαν κι άλλο την αλαζονεία σας, δηλώσατε πως ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο! Δηλαδή άσε τον κόσμο να «βουλιάζει».

Τώρα που ξεχειλίζουν περιοχές και στο κέντρο της Νίκαιας -κάτι που δεν συνέβαινε παλιά-  εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι φτάνει ο προϋπολογισμός σας για τον καθαρισμό των φρεατίων;  Δηλαδή 24.000 ευρώ το χρόνο για καθαρισμό 400 από τα 4.000 φρεάτια της πόλης; Δηλαδή να καθαρίζετε τα φρεάτια κάθε 10 χρόνια!!!

Περισσότερα...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ (2ο) …ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΧΕΙ!

Με τις βροχές των τελευταίων ημερών ξανά πλημμύρες στα υπόγεια των 20 πολυκατοικιών στο χώρο της πρώην ΒΙΑΜΥΛ.

Ξανά ο κόσμος και τα παιδιά να τσαλαβουτάνε σε γούβες με νερά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε στον κ. Ιωακειμίδη τις υποσχέσεις που έδωσε, τελευταία φορά μετά τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του Ρέντη στις 6 Νοέμβρη 2014 στους αγαναχτισμένους κατοίκους.

Πήγαν στις 7 Νοέμβρη κάποια συνεργεία και έκαναν μπαλώματα με ασφαλτοστρώσεις. Μετά ξανά τα ίδια. Εγκατάλειψη και στο πρόβλημα της λάσπης αλλά και για τον φωτισμό στους δρόμους πολλών πολυκατοικιών από τις 20 που βρίσκονται εκεί.

Με το γνωστό του αλαζονικό ύφος, είπε ότι δεν κάνουμε τίποτα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο!

Περισσότερα...