Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Καταδίκη της επίθεσης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης που συνεδρίασε σήμερα, με απόντες τους συμβούλους της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση καταδικάστηκε επίσης από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων και από πολλούς άλλους φορείς. Ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε με ομιλία του δημάρχου και τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Και πρόσθεσε πως πρέπει «να σταματήσουν την καπηλεία και το λαϊκισμό εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, χωρίς να σκέφτονται το κακό που κάνουν στην κοινωνία μας. Γιατί αυτά υποθάλπουν το φασισμό».

Περισσότερα...

Πλειστηριασμοί και από τους δήμους

Είναι φανερό ότι η επίθεση στο λαό δυναμώνει, καθώς με «όπλο» τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, κράτος, τράπεζες και δήμοι απειλούν να του αρπάξουν ό,τι έχει και δεν έχει, προκειμένου να εισπράξουν από οικογένειες που τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη. Ταυτόχρονα όμως δυναμώνει και η καταστολή ενάντια σε όποιον αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, σε όποιον βάζει εμπόδια στους πλειστηριασμούς. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει τροπολογία με την οποία διώκει αυτεπάγγελτα όποιον εμποδίσει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατ' ελάχιστο. Σε ό,τι αφορά εξάλλου τους δήμους, είναι φανερό ότι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απευθύνονται στη συντριπτική πλειοψηφία των μικροοφειλετών των δήμων, στη «μαρίδα» όπως λέμε, καθώς τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκουν τρόπους να τη βγάλουν «καθαρή».

Περισσότερα...

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα και Κ. Πελετίδη

'Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ, ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ''

Η δημοτική αρχή της Πάτρας δείχνει για ακόμη μια φορά τον δρόμο υπεράσπισης των εργαζόμενων και πολύ περισσότερο των ανέργων, απέναντι στην βάρβαρη κυβερνητική επίθεση τώρα και με πλειστηριασμούς που μπορεί να κάνουν οι Δήμοι.

Αξίζει να θυμηθούμε πως είχε αντιδράσει η δημοτική αρχή Νίκαιας -Ρέντη με τον κ.Ιωακειμίδη στις αντίστοιχες προτροπές μνημονίων.  Είχαν στείλει επιστολές σε όποιον είχε χρέη στον Δήμο πάνω από 300 ευρώ και απειλούσαν ότι όποιος δεν εξοφλήσει , θα του τα κατάσχανε από όποιον τραπεζικό λογαριασμό μπορούσαν. Ταυτόχρονα βέβαια το “Αllu fun park” χρωστούσε στο Δήμο πάνω από 600000 ευρώ !!! Καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παραθέτουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ του 902 :

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

«ΔΡΟΜΟΙ της ΕΙΡΗΝΗΣ»

60 χρόνια συμβολής στην πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά φέτος τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού της «ΔΡΟΜΟΙ της ΕΙΡΗΝΗΣ», στις 9 Μάη 1958. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι «ΔΡΟΜΟΙ της ΕΙΡΗΝΗΣ» αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό «εργαλείο» στην ανάπτυξη της πάλης του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Περισσότερα...

«ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» - 60 χρόνια συμβολής στην πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά

dromoi-eirhnhs-logoΜε σειρά δραστηριοτήτων και καμπάνια για την αύξηση της κυκλοφορίας και την εγγραφή νέων συνδρομητών, η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά τη συμπλήρωση 60 χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού της «Δρόμοι της Ειρήνης», στις 9 Μάη 1958, επέτειος που συμπίπτει με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη συντριβή των δυνάμεων του φασισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τιμά φέτος τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού της "Δρόμοι της Ειρήνης", στις 9 Μάη 1958. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι "Δρόμοι της Ειρήνης" αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό "εργαλείο" στην ανάπτυξη της πάλης του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η επέτειος των 60 χρόνων του περιοδικού "Δρόμοι της Ειρήνης" συμπίπτει με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη συντριβή των δυνάμεων του φασισμού, με αμέτρητες θυσίες των λαών, με τη Σοβιετική Ένωση και το λαό της στην πρώτη γραμμή, δίνοντας 20 εκατομμύρια νεκρούς.

Περισσότερα...