ΕΕΔΥΕ - Η νέα σύνοδος του ΝΑΤΟ, ένα νέο ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα κλιμάκωσης των εξοπλισμών

eedyeΈνα νέο ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα κλιμάκωσης των εξοπλισμών και προετοιμασίας για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, χαρακτηρίζει τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 11-12 Ιούλη η ΕΕΔΥΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:  

«Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), μπροστά στην επικείμενη νέα Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι πίσω από τις διακηρύξεις – προσχήματα για ειρήνη – σταθερότητα – ασφάλεια – αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων κλπ. , οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να κρύψουν τον ακόμη πιο επιθετικό κι επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ ως πολεμική μηχανή απέναντι στους λαούς.

Στις 11 και 12 Ιούλη πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο φόντο μιας ολοένα εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ' όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, οι πολεμικές προετοιμασίες, οι απειλές χρήσης βίας, οι επεμβάσεις και τέλος οι συνέπειές τους γίνονται ολοένα και πιο έντονες και στην ίδια την Ευρώπη - στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο, από το Μάλι έως το Κέρας της Αφρικής, σ' όλη την περιοχή της Μεσογείου, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των μεγάλων, πολυεθνικών μονοπωλίων. Στην αντιπαλότητα που αναπτύσσεται, συμμετέχουν οι παλιές και δεσπόζουσες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ - ΕΕ), σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, που επίσης διεκδικούν μερίδιο από τα πλούτη της περιοχής και τους διαύλους μεταφοράς τους.

Πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η οποία κατέληξε σ' ένα απάνθρωπο συμβιβασμό για το Προσφυγικό, ενώ στις 25 Ιούνη 2018 εννιά κράτη της ΕΕ υπέγραψαν Επιστολή Πρόθεσης Συμμετοχής για τη δημιουργία "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων". Η "Πρωτοβουλία" είναι ένα νέο σχήμα για άμεσες επεμβάσεις, όπου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θεωρούν ότι διακυβεύονται τα συμφέροντά τους και το ΝΑΤΟ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτήν.

Η ακόμα στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής. Βασικοί άξονες στην εν λόγω κοινή δράση είναι η παραπέρα βελτίωση στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, είναι οι πιέσεις των ΗΠΑ στις υπόλοιπες χώρες για μεγαλύτερες δαπάνες για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας.

Καταγγέλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί φέρει βαριές ευθύνες. Η συμφωνία της στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είναι πράξη εχθρική προς τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του. Μετατρέπει την Ελλάδα σ' ένα απέραντο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για την περιλάλητη "γεωστρατηγική αναβάθμιση" της χώρας και για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, με πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής συνέπειες, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ένταξη στις λυκοσυμμαχίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η  ΕΕΔΥΕ στηρίζει τις αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης ανά περιοχή που θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Ιουλίου, με εξορμήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ, ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στις επικίνδυνες αποφάσεις της, ενάντια στην ελληνική εμπλοκή και στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι όλους τους άλλους ευρωΝΑΤΟ λάτρες . Δεν προσυπογράφουμε τους ταξικούς στόχους και επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης, τους αντιπαλεύουμε ενεργά με τις δικές μας αντιιμπεριαλιστικές θέσεις και στόχους – πάλης.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σχεδιασμούς και πολέμους, καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟϊκές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά - αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ –ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Πηγή: www.902.gr