Με μια εξαιρετική εκδήλωση τίμησε τη Διαμάντω Κουμπάκη το 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας

Ekdilosi-gia-Diamando-7oGymn 1

 

100 χρόνια Κοκκινιά γεμάτα αγώνες και πρόοδο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Αυτή η πόλη δεν λύγισε και δεν «έσκυψε» ποτέ, πάντα είχε τη δύναμη ο λαός της να ανατρέπει ότι καταπατά τις ανάγκες του.

Εμβληματική μορφή υπήρξε η δική μας Διαμάντω, η αντάρτισσα, η ΕΠΟΝίτισσα, η κομμουνίστρια, η Διαμάντω Κουμπάκη, που δεν λύγισε μπροστά στους φασίστες κατακτητές στις 17 Αυγούστου 1944.

Τη Διαμάντω Κουμπάκη τίμησαν σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εκδήλωση οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου Γυμνασίου Νίκαιας.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, παρεβρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης στον Δήμο μας Π.Κατηφές και ο Στ.Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, που είχαν την τιμή να συζητήσουν με τα ανήψια της Διαμάντως Κουμπάκη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και με την κόρη του Καπετάνιου του ΕΛΑΣ Κοκκινιάς Μάλλη.

Όταν το μήνυμα του αγώνα για καλύτερη ζωή το δίνουν οι μαθητές της πόλης, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ανυποχώρητα για να δει η νέα γενιά της πόλης μας, το όνειρα τους να πραγματοποιούνται.

 

Περισσότερα...

Πανό για «κρατική δολοφονία» σηκώθηκε στον αγώνα Ιωνικού - ΑΕΚ

ionikos-aek-pano

 

Ο Λ. Μαυροκεφαλίδης είπε στους οπαδούς να μην το κατεβάσουν όταν το απαίτησαν οι διαιτητές.

«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23».

Αυτό το πανό αναρτήθηκε στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ιωνικού και της ΑΕΚ από τους οπαδούς της ομάδας της Νίκαιας. 

Οι διαιτητές ζήτησαν να κατέβει το πανό για να αρχίσει ο αγώνας, κάτι που όμως δεν δέχθηκαν οι φίλαθλοι και τελικά ο αγώνας άρχισε με το πανό να παραμένει στην κερκίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ζητήθηκε από τους διαιτητές να κατέβει το πανό ο αθλητής του Ιωνικού Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πλησίασε στην κερκίδα και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τους οπαδούς να μην κατεβάσουν το πανό! 

 

Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ - Να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Νίκαιας

ky-nikaias-04

Από παλιά κινητοποίηση σωματείων για την ενίσχυση του Κέντρου

 

Να στελεχωθεί άμεσα και πλήρως με μόνιμο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Νίκαιας ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω ΜανωλάκουΓιάννης ΓκιόκαςΛιάνα ΚανέλληΧρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Επανερχόμαστε με νέα ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, καθώς από την προηγουμένη ερώτηση που έχουμε καταθέσει (1066 -10/11/2021) δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια που να αναβαθμίζει τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που κλιμακώθηκε και μέσα στην πανδημία, ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας χειροτερεύει.

Το Κέντρο Υγείας Νίκαιας καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής της Νίκαιας, αλλά και άλλων περιοχών, όπως του Κορυδαλλού, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή.

Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρά το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό δουλεύει σε συνθήκες εντατικοποίησης δεν αλλάζει την κατάσταση. Συγκεκριμένα:

 

Περισσότερα...

ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Οι εργαζόμενοι πέτυχαν να ανασταλεί το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

tzaneio-petyxan-ergazΚινητοποίηση στο Τζάνειο Νοσοκομείο πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοί του, απαιτώντας να μην κλείσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική.

Κάτω από τον αγώνα, οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια προσωρινή νίκη, με την προφορική ανακοίνωση της διοίκησης για προσωρινή αναστολή της απόφασης κλεισίματος.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, καθώς οι ανάγκες του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού και των οικογενειών τους απαιτούν όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια εκ νέου στην Β' Πειραιά. Το ΚΚΕ άλλωστε είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

 

Περισσότερα...

Ευχές για το Πάσχα 2022

2022-Pasxa

 

 

Περισσότερα...