Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας με εντολή του Δημάρχου Ιωακειμίδη αρνήθηκε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των 15 συμβασιούχων της καθαριότητας

lslogoΣτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη συζητήθηκε το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η παράταση των συβάσεων για 8 μήνες 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση:

τοποθετήθηκε για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους ως παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, αφού ξεκινούσε από την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία.

απάντησε γιατί η λύση που έδωσε η Κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (μόνιμες θέσεις πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, προσλήψεις από τους Δήμους με μετακύληση του κόστους στους δημότες από τα δημοτικά τέλη).

εκτίμησε τι προμηνύει αυτή η εξέλιξη με ουσιαστική αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα.

Για την ανανέωση των συμβάσεων των 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΥΠΕΡ,  θέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της μισθοδοσίας αυτών των εργαζομένων.

 

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας ενώ υπήρξαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης, αλλά με εντολή του Δημάρχου Ιωακειμίδη για άλλη μια φορά  σύρθηκαν πίσω από την τακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Όλοι  οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  ΝΔ)  καταψήφισαν την ανάγκη να διεκδικήσουμε να μετατραπούν οι συμβάσεις των 15 εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου.

Για πολλοστή φορά η Διοίκηση Ιωακειμίδη στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους. Αυτό αποδείχτηκε και σε άλλο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα, που ομόφωνα αποφασίστηκε μετά από πολλές δικαστικές διαμάχες η μετατροπή σε αορίστου χρόνου 2 γυμναστών και η Δημοτική Αρχή είχε στείλει δικηγόρο ενάντια στους εργαζόμενους. Αλήθεια γιατί η Δημοτική Αρχή δεν είχε την ίδια «ευαισθησία» λίγους μήνες πριν,  ώστε να στείλει δικηγόρο να εκπροσωπήσει τα «συμφέροντα» του Δήμου όταν μονιμοποιήθηκε μετακλητή υπάλληλος του κ. Ιωακειμίδη!!!!