ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. META ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Παραθέτουμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη, που υιοθετήθηκε την Πέμπτη  28 Σεπτέμβρη 2017  μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου. Θυμίζουμε ότι στη βάση του Αραξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας.

Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε ΝΑΤΟικές επιδρομές σε άλλες χώρες. Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος σχεδιασμός χρησιμοποίησής της με πυρηνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχή μας.

Ανησυχούμε, λοιπόν, γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη νέα συμφωνία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε με τις ΗΠΑ (ΦΕΚ 125 ΤΑ/29-8- 2017) για επέκταση της βάσης της Σούδας. Τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας καλά κρατούν και εμπλέκουν τη χώρα μας και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια και απαιτούμε

  • ·Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.
  • Καμία αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες.
  • Όχι στην πρόσδεση της χώρας μας σε μηχανισμούς που είναι φτιαγμένοι για να εξυπηρετούν συμφέροντα μονοπωλίων σφάζοντας λαούς, ισοπεδώνοντας χώρες, καταπατώντας ανθρώπους και δικαιώματα».