Προσφατα αρθρα

ΕΦΥΓΕ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

Αποχαιρετήσαμε σήμερα (Τρίτη 6 Σεπτέμβρη) την Ευαγγελία Μαργαρώνη, την Βαγγελίτσα όπως έλεγαν με αγάπη και σεβασμό οι γείτονές της στον Αγ. Ιωάννη στην Κοκκινιά όπου γεννήθηκε το 1928 και πρωτόπαιξε-ακορντεόν αρχικά-από τα παιδικά της χρόνια στο μαγαζί του Περιβόλα. Ο πατέρας της Μανώλης Μαργαρώνης ήταν μουσικός έπαιζε σαντούρι και την οδήγησε στα πρώτα της μουσικά βήματα. Μουσικός ,βιολιστής ήταν και ο σύζυγος της Λουκάς Καρμανιόλας.

Η Ευαγγελία έγινε πλατειά γνωστή από την μόνιμη για πολλά χρόνια συνεργασία της στο πιάνο με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ίσως ήταν η μουσικός που συνεργάστηκε με τους περισσότερους συναδέλφους της όπως σχολίαζαν οι φίλοι της από τον χώρο της μουσικής που την αποχαιρέτησαν στο τελευταίο ταξίδι. Εξήραν την καλοσύνη, την φυσική ευγένεια και το ήθος της μαζί με τις τεχνικές της δυνατότητες στο πιάνο.

Το 2005 όταν στην διοίκηση του Δήμου Νίκαιας ήταν η Δημοκρατική Ενότητα (Λαϊκή Συσπείρωση) χάρη στην συμβολή νέων μουσικών που ήταν ‘’μαθητές της’’, ο Δ.Νίκαιας τίμησε με εκδήλωσή του την κ. Μαργαρώνη που με το έργο της τίμησε την πόλη που έζησε όλα της τα χρόνια την Κοκκινιά.

Καλό σου ταξίδι κυρία Ευαγγελία.