ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και κάλεσμα σε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νικαίας την Τρίτη 8 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι

Συνάδελφοι 8μηνίτες στην καθαριότητα,

Αυτές τις μέρες άρχισαν να ανακοινώνονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου που σας απολύουν από την δουλειά.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου του Δήμου Νικαίας (Συνδικαλιστική Ανατροπή), που σας οδήγησε, αντί στον δρόμο του αγώνα, στις αίθουσες του δικαστηρίου, έδειξε για ακόμα μια φορά πως εννοεί τους αγώνες και την διεκδίκηση. Είναι πολύ ξεκάθαρος ο διαβρωτικός ρόλος τους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε αναρριχώνται, αναδεικνύονται και επιβραβεύονται με διάφορα πόστα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ. Δεν μας κάνει εντύπωση, τους ξέρουμε χρόνια.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ο αγώνας αυτός ήταν αδιέξοδος. Η μοναδική πραγματική ελπίδα είναι στον δρόμο της ταξικής πάλης. Η παράταξη μας απευθύνετε σε εσάς που ύστερα από καιρό στην ανεργία, εργαστήκατε σκληρά δίνοντας το είναι σας και βρίσκεστε προ των πυλών της ανεργίας για άλλη μια φορά. Που το άγχος και η αγωνία για το αύριο σας πνίγει. Σας καλούμε έστω και τώρα, να μην απογοητευθείτε, να παλέψετε μαζί μας για να επανέλθετε στην δουλειά σας.

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν σε σειρά κινητοποιήσεων, χωρίς να λογαριάζουν θυσίες και κόπο. Με πολύ πείσμα κερδήθηκαν μικρά πράγματα που επιτρέπουν σήμερα να λυθούν μόνιμα ή προσωρινά προβλήματα των εργαζομένων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι εγκύκλιοι για τους συναδέλφους 5μηνίτες ή η ΠΝΠ για τις σχολικές καθαρίστριες κ.α.

Ειδικότερα όμως στην δική σας περίπτωση, υπάρχει ήδη νομοθετική πρόβλεψη για επέκταση των συμβάσεων σας μέχρι το τέλος του χρόνου (άρθρο 49 του Νόμου 4325/15). Το συγκεκριμένο άρθρο αφορούσε αρχικά τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, αλλά οι ταξικές παρεμβάσεις οδήγησαν στην εγκύκλιο  ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/41/οικ/16433, που επέκτεινε το καθεστώς σε όλους τους εργαζομένους στην καθαριότητα των ΟΤΑ. Η συνεχής διεκδίκηση οδήγησε σε νέα τροπολογία που παρατείνει εκ νέου τις συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2016. Και μάλιστα, τι ειρωνεία, μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση των απολύσεων σας.

Σας καλούμε να οργανωθείτε στο πλάι μας, να απαιτήσουμε μαζί την ανανέωση των συμβάσεων. Η Δημοτική Αρχή που με τόσο κόπο και πείσμα, «κατάφερε» να αυξήσει το χαράτσι των Δημοτικών Τελών στις πλάτες όλων μας, εφαρμόζοντας πλήρως τις ευρωενωσιακές – μνημονιακές  πολιτικές, θα μας βρει απέναντι της σαν γροθιά.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική συνδικαλιστική ηγεσία του Συλλόγου και την Δημοτική Αρχή και σας καλούμε την Τρίτη 8 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νικαίας. Σας καλούμε να βρίσκεστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Υπάρχει λύση στον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Να απαιτήσουμε σε πρώτη φάση την παράταση των συμβάσεων για όλους τους εργαζομένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να απεμπολούμε το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.