protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΚΟΒ Ρέντη - Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η πάλη του λαού – από τη συγκέντρωση στο Ρέντη ενόψει των εκλογών

LS-Rendis-Katifes

LS-Rendis-BenetatosΜέσα σε μαχητικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 30.01 η ΚΟΒ Ρέντη της ΤΕ Πειραιά για τις αναμετρήσεις των Ευρωεκλογών και των Τοπικών εκλογών με ομιλητές τους Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ Ι Ρέντη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Στέλιος Μπενετάτος, πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και δημοτικός σύμβουλος.

Ο Θέμης Γκιώνης αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στάθηκε στις αρνητικές εξελίξεις που θα φέρουν στην περιοχή η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μέσα στους οποίους εντάσσεται και η Συμφωνία των Πρεσπών, στα εύσημα που παίρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από ΗΠΑ και ΕΕ για την στάση της και ανέλυσε γιατί ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας μας είναι στόχος της αστικής τάξης για την ενίσχυση της κερδοφορίας της και δεν έχει σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα. Παράλληλα στάθηκε στην ένταση του αντικομμουνισμού και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ από την Κυβέρνηση που έχουν στόχο να ανακόψουν ένα ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από ριζοσπαστικό κόσμο που βλέπει ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για τις εξελίξεις αλλά παράλληλα είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση των αγώνων.

LS-Rendis-GionisΓια τις κυβερνητικές εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Θ.Γκιώνης κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει και βάση στο «ζύγι» της κερδοφορίας τις ανάγκες τους αφού αρνήθηκε τη νομοθετική ρύθμιση του ΚΚΕ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751€ όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ενώ παράλληλα με τη μείωση του αφορολόγητου αυτές οι νέες αυξήσεις θα εξανεμιστούν.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους με την ίδια την πείρα που έχουν αποκομίσει από τη ζωή τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες των εκλογικών μαχών για να ενισχυθεί η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης.

Ο Παναγιώτης Κατηφές στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την προβολή των προβλημάτων του Ρέντη στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εγκατάλειψη στις περιοχές Σταματάκη και Αγ. Άννα, για τα πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Ρέντη, για την απαξίωση της δημοτικής γης και την παραχώρηση της σε ιδιώτες, για την περιοχή του Ελαιώνα που είναι εκτός σχεδίου πόλης και είναι σήμερα στο επίκεντρο επιχειρηματικών συμφερόντων για την ανάπτυξη του logistics σε συνδυασμό με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco. 

Παράλληλα, έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα γιατί η σημερινή Διοίκηση Ιωακειμίδη λέει ψέμματα όταν προβάλλεται ως «ανεξάρτητη» αφού στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), λέει ψέμματα για τα χρέη της Νίκαιας και αν θέλει να μάθει πότε έγιναν τα χρέη στη Νίκαια μπορεί να ρωτήσει στελέχη της Διοίκησης του που ήταν επίσης στελέχη της δημαρχιακής περιόδου Τράπαλη, λέει ψέμματα για το Ταμείο του Ρέντη γιατί είναι χρήματα «ειδικού σκοπού» και μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο για τον Ελαιώνα. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται σήμερα στη Νίκαια ως έργα με μελέτες και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως παραδέχτηκε ο κ. Ιωακειμίδης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα στην εγκατάλειψη του Ρέντη την οποία «ξέχασαν» να καλύψουν τα πλάνα των drones στα προεκλογικά βιντεάκια του κ. Ιωακειμίδη.

Τέλος κάλεσε τους κατοίκους του Ρέντη σε συστράτευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

«Ξέρουν καλά ότι θα μας δουν και την επόμενη των εκλογών στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες της πόλης και του λαού της, ξέρουν καλά ότι η δράση μας δεν σταματά μέχρι την κάλπη, για αυτό οι συναγωνιστές από το Ρέντη που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή και δίπλα σε κάθε πρόβλημα έχουν το θάρρος να ζητάνε σήμερα ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση για να δυναμώσει η πάλη του λαού του Ρέντη, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να επιβάλλει λύσεις και εδώ στο Ρέντη και να τελειώνει η αντίληψη ότι αν αναθέσεις σε ένα καλό διαχειριστή Δήμαρχο τα προβλήματα αυτά θα λυθούν με ανάθεση.

Λέμε καθαρά ότι και την επόμενη των εκλογών τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο λαός του Ρέντη, θα τη βρει δίπλα του και όχι απέναντί του να τον χαρατσώνει και να κάνει πλάτες στις Κυβερνήσεις».