Το ψωμί από το τραπέζι δε μας το έχει πάρει ούτε ο Σύρος, ούτε ο Αφγανός, ούτε ο Ιρακινός πρόσφυγας…

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής ζητήματα:

You-RopeΑιτία του κύματος των ξεριζωμένων προσφύγων είναι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των χωρών, Συρία σήμερα, Ιράκ και Αφγανιστάν χθες, Λιβύη χθες και πιθανότατα αύριο…

Πρώτος υπεύθυνος της πολεμικής δράσης στην περιοχή είναι το ΝΑΤΟ, γι’ αυτό και η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μόνο προβλήματα προμηνύει. Έβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΖΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»!

Το πρώτο και το κύριο για να λυθεί το δράμα των προσφύγων είναι να πηγαίνουν απευθείας στις χώρες που επιθυμούν και έτσι δεν θα εγκλωβίζονται  στη χώρα μας, ζώντας μέσα σε άθλιες συνθήκες, ιδιαίτερα παιδία, υπερήλικες και ανάπηροι.

Φυσικά συμφωνούμε να διατεθεί όποιος κλειστός χώρος της πόλης μας, δεδομένου να εξασφαλίζει στους πρόσφυγες τη δυνατότητα να έχουν συνθήκες υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης και όχι να ζουν αυτό που βλέπουμε στο λιμάνι και στην Ειδομένη.

Άλλωστε, όπως είπαν και οι μαθητές, «οι παπούδες μας πρόσφυγες και εμείς ρατσιστές, δεν γίνεται»! Αυτή είναι η απάντηση στο δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που σκορπάνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

pano