ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Μεγάλη η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Πειραιά και Ελευσίνα (ΦΩΤΟ)

peiraias-3-12-2015Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά στη διάρκεια της οποίας ακούγονταν συνθήματα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις απολύσεις, στην ανεργία και τους πλειστηριασμούς ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Στέλλα Μπαρδούλια,πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο - συγκυβέρνηση - ΕΕ. Όπως είπε, «ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα, σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καλλιέργησε ψεύτικες προσδοκίες, εγκλώβισε μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη λογική του "μικρότερου κακού" και συνεχίζει το δρόμο των προκατόχων της, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, συνεχίζει την υπονόμευση των ΣΣΕ, την πολιτική της δραματικής μείωσης των συντάξεων και κλιμακώνει την επίθεση με νέα σκληρά μέτρα, που ισοπεδώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Όλα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Συνεχώς νέα προνόμια - κίνητρα, προκλητικές φοροαπαλλαγές, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργατών, ανεργία και ανασφάλεια».

Χαρακτήρισε ακόμη προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας: «Την Κοινωνική Ασφάλιση δεν μας τη χάρισε κανείς. Με τον αγώνα μας την κατακτήσαμε. Είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Είναι η προστασία η μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες, η προστασία από τα εργατικά ατυχήματα, η υπεράσπιση των αδειών, του μη εργάσιμου χρόνου, είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά και πολλά άλλα»(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στα Συνημμένα Αρχεία)

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συμμετοχή στην απεργία, στην περιοχή του Πειραιά, είναι 100% στην«ΕΛΑΪΣ»,στη«LEVER - ΜΙΝΕΡΒΑ», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην «ΠΙΤΣΟΣ»,στην«ΕΛΣΑ»και με μεγάλη συμμετοχή σε πολλούς χώρους εργασίας.

Η απεργιακή κινητοποίηση στην Ελευσίνα

Δυναμική πορεία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ελευσίνας από εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και γυναίκες ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Άκης Δουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας του Παραρτήματος Ελευσίνας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Μαΐλη πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.  

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στον 902: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/81779/megali-i-symmetohi-stin-apergiaki-sygkentrosi-toy-pame-foto#/0