Πρωτοβουλίες ενάντια στις μαζικές διακοπές ρεύματος

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) καλεί σωματεία και συνδικαλιστές η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 22/12, στις 11 π.μ. Καταγγέλλει τις μαζικές διακοπές ρεύματος στις οποίες προβαίνει η ΔΕΗ, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, «την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδιάζει νέες εκπτώσεις στο ρεύμα που προορίζεται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο, η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν έχει τελειωμό».

«Αφού κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι απειλούν να σου πάρουν το σπίτι, θα σου αφήσουν το ρολόι της ΔΕΗ;», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι «να μη σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ. Οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία μας και τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά μέτρα».

Στο μεταξύ, κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ της οδού Παπαναστασίου πραγματοποίησαν, την Πέμπτη, οι Λαϊκές Επιτροπές της Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας το οξύ πρόβλημα των εντολών διακοπής ρεύματος, των υψηλών τιμολογίων, της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, διεκδικώντας παράλληλα ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τη διεύθυνση του καταστήματος, η οποία επιβεβαίωσε ότι έρχονται συνεχώς εντολές για διακοπές ρεύματος από τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης στην Αθήνα.

Κλιμάκιο των Λαϊκών Επιτροπών έκανε εξόρμηση και μέσα στους χώρους του καταστήματος, συνομίλησε και με εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα, από όπου μεταφέρθηκε παρόμοια εικόνα. Η παρέμβαση των συγκεντρωμένων συνέβαλε να αποτραπούν διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, σε σπίτια ανέργων των περιοχών δράσης των Λαϊκών Επιτροπών, να επιτευχθούν διακανονισμοί, να μπουν κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές στις ρυθμίσεις του «κοινωνικού τιμολογίου».

Πηγή: Ριζοσπάστης, 18/12/2015