ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Εκδήλωση - συζήτηση με κατοίκους της Νεάπολης

sygkentrosi nikaia

 

Με πολύ ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησαν οι ΚΟ Νίκαιας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 5 Απρίλη στην πλατεία Κουμπάκη στη Νίκαια, όπου τέθηκε η ανάγκη εκλογικής ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού και ιδιαίτερα στις εργατογειτονιές γειτονιές της Κοκκινιάς.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια με το ΚΚΕ στην Β' Πειραιά, ο Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και η Μαίρη Αγρογιάννη, στέλεχος του ΚΚΕ και παθολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Στην ομιλία της η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε την ανάγκη που έχει για τον ίδιο τον λαό η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Στη συνέχεια ανέδειξε τις αιτίες που γεννάνε όλα τα Τέμπη, την πολιτική της απελευθέρωσης νευραλγικών τομέων για επενδύσεις από το κεφάλαιο και βάζει τις ζωές μας στο ζύγι του κόστους - οφέλους.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να πιστέψει στη δύναμή του, αφού και μέσα από την πείρα του, με αποτροπές πλειστηριασμών, τον αγώνα των εργατών στην COSCO,  την «efood» και άλλα παραδείγματα, αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και στην κάλπη, για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, να δείξει ο λαός τη δύναμη που έχει.

Στη συνέχεια η Μαίρη Αγρογιάννη μίλησε για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις στην Υγεία και οδηγούν στο κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, δημιουργία ΣΔΙΤ νοσοκομείων, σε νέες εργασιακές συνθήκες μέσα στο νοσοκομείο μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κ.ά. Αυτή η πολιτική είναι που οδήγησε και στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού με συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα που έχτισαν αυτό το πλαίσιο, πλην του ΚΚΕ.

 

Ανέδειξε ότι το ΚΚΕ παλεύει ώστε η πρόσβαση και εξασφάλιση για δημόσια και δωρεάν Υγεία να αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Για να μην αποτελεί εμπόρευμα στις ορέξεις οποιασδήποτε εταιρείας ή οποιασδήποτε πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Τόνισε πως αυτόν το αγώνα δίνουν οι κομμουνιστές υγειονομικοί τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Γιώργος Πομάσκι, στην παρέμβασή του, χαρακτήρισε έγκλημα να μην μπορούν να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να αθλούνται όπως τους αξίζει σήμερα, την εποχή της ρομποτικής και των μεγάλων κατακτήσεων. Μίλησε για καυτά θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως το bullying, την παιδική βία και άλλα και που έχουν όλα τους πηγή το ίδιο το σύστημα του κέρδους και τις πολιτικές που ακολουθούνται όλα αυτά τα χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις. Κατέληξε ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου, να δυναμώσει ο λαός το ΚΚΕ, αφού αποτελεί και απάντηση κόντρα σε όλα αυτά.

Μετά από τις ομιλίες ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε ερωτήσεις και προβληματισμούς που ανέπτυξαν παρευρισκόμενοι αλλά και νέοι της περιοχής που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση.

 

sygkentrosi nikaia-02

 

sygkentrosi nikaia-03

 

sygkentrosi nikaia-04

 

sygkentrosi nikaia-04

 

sygkentrosi nikaia-05

 

sygkentrosi nikaia-06

 

 

 


Πηγή: 902.gr