Αίτημα ακύρωσης μεταφοράς γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του 2006 με θέμα ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, από τον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου στην Πλατεία Δαβάκη

ΑΠΟ:  Δημοτική Παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη» 

Τηλέφωνο: 6986380664 και 6974779415   

Ηλ. Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

ΠΡΟΣ: Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

  • Δήμαρχο
  • Δημοτικό Συμβούλιο
  • Αρμόδιες Υπηρεσίες, αρμόδιοι υπάλληλοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ)

ΘΕΜΑ: Ακύρωση μεταφοράς γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του 2006 με θέμα ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, από τον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου στην Πλατεία Δαβάκη.  

31 Δεκεμβρίου 2012

Η δημοτική παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη» με ένσταση της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αμφισβητεί την πληρότητα της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο (16η συνεδρίαση της 19-11-2012) και κατά συνέπεια την εγκυρότητα της απόφασης που πάρθηκε, η οποία στην ένσταση μας επισημαίνεται πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδίδει έστω και οριακή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (με την έννοια ότι το σύνολο των δημοτικών συμβούλων δεν έχει ενημερωθεί με τα απαραίτητα στοιχεία).

Μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απαιτείται να διακοπεί η φυσική μεταφορά γλυπτών από τον Περιβάλλοντα Χώρο του Κατράκειου θεάτρου στην Πλατεία Δαβάκη, που ξεκίνησε μέσα στις γιορτές εν αγνοία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών και η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κατάστασης.  

Με το παρόν υποβάλλουμε αίτημα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για αναβάθμιση του Πάρκου Γλυπτικής στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου (λόφος Σελεπίτσαρι) με εισηγητικό υλικό τη μελέτη του 2010 του Δήμου Νίκαιας, την παρουσίαση αυτής της μελέτης στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου και τις επιστολές του ΕΕΤΕ προς το Δήμο Νίκαιας – Ρέντη το 2012.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη  και Δημοτικός Σύμβουλος,

Στέλιος Μπενετάτος

Το αίτημα έλαβε τον Α.Π. Δήμου Νίκαιας - Ρέντη 83893/31-12-2012