ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο λαό & για τις ανάγκες του ο χώρος γύρω από το Κατράκειο

Πληροφορίες για τα γλυπτά εδώ

glypta1
glypta10
glypta11
glypta12
glypta13
glypta14
glypta15
glypta16
glypta17
glypta18
glypta19
glypta2
glypta20
glypta21
glypta22
glypta23
glypta24
glypta25
glypta26
glypta27
glypta28
glypta29
glypta3
glypta30
glypta31
glypta32
glypta32 1
glypta33
glypta34
glypta35
glypta4
glypta5
glypta8
glypta9
prosklhsh fylladio symposioy _1_page1
prosklhsh fylladio symposioy _1_page2
prosklhsh fylladio symposioy _1_page3
prosklhsh4
prosklisi2
prosklisi5
prosklisi6
01/41 
start stop bwd fwd

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Στο λαό & για τις ανάγκες του ο χώρος γύρω από το Κατράκειο

Το Σελεπίτσαρι έχει δεχτεί μεγάλες επιβαρύνσεις με τα λατομεία και τις απαιτήσεις των μεγαλοσυμφερόντων. Με λαϊκούς αγώνες ο κοκκινιώτικος λαός κατάφερε να απαλλοτριωθούν εκτάσεις, να φτιαχτεί το Κατράκειο θέατρο, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του χώρου μέσα από τον Υπερτοπικό Πόλο Αναψυχής, Πολιτισμού και Αθλητισμού με κεντρική θεματική ιδέα το ΠΑΡΚΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ, να γίνει το πράσινο. Δυστυχώς συνεχίστηκε η επιβάρυνση με παραβίαση του ρυθμιστικού σχεδίου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις νέες εγκαταστάσεις και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έφεραν την ισοπέδωση κρίσιμων τοπίων, την καταπάτηση πρασίνου και μεγάλης κλίμακας ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοποίηση.  Παρόλα αυτά, το 2006 αφενός πραγματοποιήθηκε  το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών εκεί όπου είχαν γίνει τα πρώτα έργα και δημιουργήθηκαν 22 γλυπτά, κυρίως μεγάλου μεγέθους και αφετέρου τέθηκαν στόχοι για το μέλλον με δημοτικά έργα και πράξεις, όπως και κατοχύρωση ότι στο Άρσης Βαρών θα μετακομίσει κομμάτι του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Διεκδικούμε:

  • Με τους καλύτερους όρους για την τοπική κοινωνία και το δημόσιο χαρακτήρα και την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής παιδείας να υλοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, χωρίς καμία υποχώρηση και έκπτωση στην ποιότητα των έργων κάθε είδους και τις ανταποδόσεις του πανεπιστημίου προς την τοπική κοινωνία.
  • Να διασφαλιστούν τα μελλοντικά έργα μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και κάθε άλλο σχέδιο και μελέτη σε επίπεδο Δήμου.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

  • Να παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης του Δήμου που απομακρύνθηκε αυθαίρετα από τη Δημοτική Αρχή και να συνεχιστεί η μελέτη φωτισμού και πρασίνου.
  • Να προχωρήσει η συνεργασία που έχει εδραιωθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης, 4 Γενάρη 2013


laiki syspeirosi