Προσφατα αρθρα

Πλατιά εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων Νίκαιας του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη 17 Ιούνη στις 7.30 μμ

kke-logoΠλατιά εξόρμηση είναι σε εξέλιξη από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, με την ανακοίνωση - κάλεσμα του Κόμματος, με τίτλο «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους».

 

- Στις 7.30 μμ, στη Νεάπολη Νίκαιας (πλατεία «Μήτσου Παπαρήγα»), θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην πλατεία Αγίας Τριάδας, στις 7.30 μμ, θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην πλατεία Οσίας Ξένης (ΚΟ Χαλκηδόνας-Κέντρου), στις 7.30 μμ, θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης.

 

Περισσότερα...

«Έφυγε» η σ. Μαρία Γάτη

GATH

lslogoΗ Λαϊκή Συσπείρωση, με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, αποχαιρετά τη συντρόφισσα Μαρία Γάτη, που στις 30.05.2020 έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η συντρόφισσα Μαρία ήταν πάντα δυνατή και αισιόδοξη. Έτσι έμεινε μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της, έτσι μας ενέπνεε με τη άκοπη δράση της. Ήταν μια γνήσια λαϊκή αγωνίστρια που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε την Τοπική Διοίκηση και την πόλη μας, από όποια θέση και αν της ανέθεσε το ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Μαρία εκλεγόταν δημοτική σύμβουλους στη Νίκαια από το 1999 έως το 2019, ενώ υπηρέτησε την πόλη της Νίκαιας ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών από το 2004 έως το 2010 με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Με τη μαχητικότητα και το χαμόγελο της συντρόφισσας Μαρίας να μας συντροφεύει, με το δυναμισμό και την αισιοδοξία της να μας εμπνέει, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί τους αγώνες μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλό ταξίδι στη δική μας Μαρία.

Συντρόφισσα μας, δε θα λείψεις ποτέ από τους αγώνες μας.

Περισσότερα...

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων τώρα!

lslogoΚατά την ψηφοφορία των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Πέμπτη 14.05.2020, η Λαϊκή Συσπείρωση παρότι ψήφισε να επιχορηγηθούν με 150.000 ευρώ οι Σχολικές Επιτροπές, δήλωσε να καταγραφεί συγκεκριμένα στα πρακτικά «από την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου προς τις Σχολικές Επιτροπές από τους "ιδίους πόρους"» δηλαδή από τα έσοδα του Δήμου από φόρους και τέλη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η χρηματοδότηση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των σχολείων, υπολείπεται πολύ από τις πραγματικές ανάγκες.

Σήμερα καλείται ουσιαστικά ο κάτοικος της πόλης να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη για τις ελλείψεις που έχει το δημόσιο σχολείο.

Ο Δήμος θα καταβάλει για χρέη των σχολείων της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης προς τις ΔΕΚΟ 130.000 ευρώ (20.000 ευρώ για χρέη στην ΕΥΔΑΠ, 77.000 ευρώ για χρέη στη ΔΕΗ και 33.000 ευρώ για χρέη στην Cosmote) και παράλληλα 20.000 ευρώ στη Β΄βάθμια εκπαίδευση για αγορά tablet για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης ενώ θα έπρεπε η μορφωτική διαδικασία για όλα τα παιδιά να προσφέρεται ισότιμα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και όχι ανάλογα με τις παροχές του κάθε Δήμου.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών:

1. για να καλυφθούν όλα τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ,

2. για να καλυφθούν όλες οι έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: Επαναλειτουργία των σχολείων σημαίνει ότι πρέπει να πληρούνται ΟΛΟΙ οι όροι Υγιεινής-Ασφάλειας και Ισότιμης Μόρφωσης!

lslogoΟι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων έχει διαμορφώσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους όρους υγιεινής. Η ανησυχία αυτή εδράζει από τα χρόνια προβλήματα που έχουν τα σχολεία μας και καμία Κυβέρνηση διαχρονικά δεν επιλύει. Προβλήματα όπως η έλλειψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, εκπαιδευτικά κενά, ελλείψεις σε μέσα καθαρισμού, υποχρηματοδότηση.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων στις νέες συνθήκες δεν είναι «ατομική ευθύνη» του μαθητή, του γονιού, του εκπαιδευτικού, αλλά ευθύνη του κράτους που πρέπει να παρέχει ισότιμα τη μόρφωση σε όλους. Δεν μπορεί η ευθύνη και το κόστος των μέτρων να μετακυλίεται σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος έχει ευθύνη, μέσα από τη ΔΕΠ και τις Σχολικές Επιτροπές, άμεσα να διεκδικήσει από το Υπ. Παιδείας και το Υπ. Εσωτερικών:

Περισσότερα...

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 - Συμβολική εκδήλωση με συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων

2020-1st-may 3

Συγκέντρωση στην πλατεία Περιβολάκι στη Νίκαια πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς τιμώντας με όλα τα μέτρα προστασίας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, την Εργατική Πρωτομαγιά. 

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάκης Τσελέντης από τους εργαζόμενους του Δήμου Κορυδαλλού.

Μετά τη συμβολική συγκέντρωση ένα τμήμα κατευθύνθηκε στην πλατεία Οσίας Ξένης όπου έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μπλόκου, ένα τμήμα με πορεία και ντουντούκα κατευθύνθηκε στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και ένα τμήμα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Περισσότερα...