Ενημέρωση από τον Σύλλογο του 10ου Δημοτικού Σχολείου σε σχέση με το κρούσμα covid στο σχολείο

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από τον Σύλλογο του 10ου που είχε κρούσμα covid συνοδευόμενο με την επισυναπτόμενη διαφάνεια που αποτυπώνει την κατάσταση που δημιουργείται από το κυβερνητικό πρωτόκολλο για τον covid:

"Καταρχήν ενημερώνουμε τους γονείς του σχολείου μας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid όπως αναληθώς διαδίδεται από διάφορους κύκλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης επισημαίνουμε ξανά ότι το τμήμα που έχει κλείσει είναι το Γ2 και ότι είναι λάθος η αναφορά σε Δ τάξη που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους εκεί στο υπουργείο που μέχρι και το τμήμα έγραψαν λάθος σπέρνοντας τον πανικό.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν δοθεί πάνω από 600 ευρώ από γονείς του σχολείου μας σε ιδιωτικά εργαστήρια για να πραγματοποιήσουν τα τεστ στα παιδιά τους, που δεν καλύπτει η πολιτεία, ενώ αρκετοί είναι και οι γονείς που προσπάθησαν και κατάφεραν μέσω γνωστού και παρακαλώντας να κάνουν τα τεστ σε δημόσιες δομές, με χίλιες δυο δυσκολίες. Ευτυχώς μέχρι στιγμής με βάση την επικοινωνία που είχαμε με αρκετές οικογένειες το σύνολο των τεστ που έχουν βγει είναι αρνητικά.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο δάσκαλος της τάξης δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε τεστ καθώς δεν “προβλέπεται” από το πρωτόκολλο και ο άνθρωπος παραπέμπεται από τη μια δημόσια δομή στην άλλη για να βρει άκρη και να το κάνει δωρεάν.

Περισσότερα...

Επιστολή εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης για υποβάθμιση του Τοπικού Συμβουλίου

lslogoΕπιστολή κατέθεσαν οι εκλεγμένες με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο Τοπικό Συμβούλιο θέτοντας τα εξής:

«Οι εκλεγμένοι στο Τοπικό-Διαμερισματικό Συμβούλιο Νίκαιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας Γαλανοπούλου Βασιλική και Λαζοπούλου Ιωάννα,

θέτουμε ζήτημα αναφορικά με τη διαδικασία της συνεδρίασης. Το καταστατικό ορίζει το 50%+1 ως απαρτία για τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι πρέπει να εξασφαλίζεται με την ώρα και μέρα η παρουσία του 50%+1 των τοπικών συμβούλων και όχι να προσέρχονται τα μέλη να υπογράφουν και να φεύγουν, προκειμένου να γίνεται ουσιαστική συζήτηση, ενδεχόμενα να τίθενται ζητήματα προ ημερησίας διάταξης, έλεγχος, διευθέτησης ζητημάτων, αιτημάτων και να γίνεται συζήτηση σε ζητήματα που αφορά την ζωή των δημοτών.

Περισσότερα...

ΚΟ Νίκαιας-Ρέντη του ΚΚΕ – Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - Κατάθεση στεφάνων για το Μπλόκο της Κοκκινιάς την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη

mploko-kokkinias-03

Στην μνήμη των αγωνιστών που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του 1944, θα παρευρεθούν οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο της ιστορικής Μάντρας του Μπλόκου.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, στον χώρο θα παρευρεθεί ολιγομελής αντιπροσωπεία για κατάθεση στεφάνων. 

 

Περισσότερα...

Το πρώτο κρούσμα covid σε σχολείο της πόλης μας

Το πρώτο κρούσμα covid στην πόλη μας εντοπίστηκε στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας σε μια μικρή μαθήτρια της Γ’ τάξης. Το τμήμα έκλεισε. Ο Σύλλογος γονέων πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης για τα προβλήματα του σχολείου και θα αναρτήσει πανό το οποίο μας έστειλε μαζί με το παρακάτω κείμενο:

10-dimotiko-pano

"Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει θα κλιμακώσουμε τις επόμενες ημέρες τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σχολείο με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα οποία προστίθεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με την μη πρόβλεψη δωρεάν τεστ covid για μαθητές - εκπαιδευτικούς ύστερα από το κρούσμα που είχαμε. 

Την ίδια ώρα οι οικογένειές μας παραπέμπονται από τους ιθύνοντες της πολιτείας και τα πρωτόκολλα τους στους ιδιώτες για τεστ με πληρωμή από 70 έως 100 ευρώ αν θέλουμε να ελεγχθούμε.

Ύστερα από τις ενέργειες που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα με ανοιχτή επιστολή για τα εκπαιδευτικά κενά προς την υπουργό, δημοσιοποίησή της  και  τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωράμε σε ανάρτηση 2 πανό έξω από το σχολείο τη Δευτέρα 21/9. 

Στα πανό αναγράφονται τα βασικά αιτήματά μας που είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και η πραγματοποίηση δωρεάν τεστ covid (που όπως μάθαμε έχουν γίνει σε άλλους Δήμους π.χ. Γλυφάδας με σχολεία που έκλεισαν λόγω κρούσματος) σε δασκάλους και μαθητές. 

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

lslogoΕπιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλαν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Θεωρούμε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ αυτή την χρονική περίοδο. Ούτε περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορίας υπάρχουν, ούτε απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστό χώρο για αριθμό μικρότερο από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.

Σήμερα υπάρχουν χώροι που μπορεί να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τηρώντας τις αποστάσεις και όλα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

- την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, στην οποία πραγματοποιήθηκε τηρώντας αποστάσεις, το τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο

- το Δημοτικό Κηποθέατρο που διαθέτει ηχητική και μικροφωνική εγκατάσταση και είναι ανοιχτός χώρος. 

Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, ο Δήμος να διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με εκατοντάδες άτομα στο Κατράκειο και να μην μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με 45 αιρετούς σε κάποιο ανοιχτό θέατρο της πόλης. 

Για τους παραπάνω λόγους και για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια ιδιαίτερη περίοδο με οξυμένα προβλήματα και ανάγκες (πχ έναρξη λειτουργίας σχολείων και Παιδικών Σταθμών, αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου) ζητάμε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Η Δημοτική Αρχή φέρει όλη την πολιτική ευθύνη για τη διαρκή υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τη μετατροπή του σε «διαδικτυακό όργανο».

Περισσότερα...