Αναβλήθηκε ξανά η δίκη των 35 συνδικαλιστών

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη των 35 συνδικαλιστών. Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια

Αναβλήθηκε εκ νέου την Τρίτη η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος της νέας αναβολής της δίκης ήταν ότι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο -για δεύτερη φορά- οι μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίες είναι συνεργάτιδες του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και βάσει των καταθέσεων των οποίων έγινε η παραπομπή των συνδικαλιστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας της συγκυβέρνησης να προβοκάρει και να χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα.

Μάλιστα, πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι για την αιτιολόγηση της μη προσέλευσης των μαρτύρων κατηγορίας, έγινε επίκληση σε... πρόβλημα του φαξ μέσω του οποίου στάλθηκαν τα ειδοποιητήρια, όταν από την ίδια της τη φύση η δίκη είχε μεγάλη δημοσιότητα και η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορεί να μη γνώριζαν τίποτα γι'αυτήν οι συνεργάτες του υπουργού που είχαν δώσει καταθέσεις βάσει των οποίων στηρίχτηκε η παραπομπή των συνδικαλιστών.

" target="_blank">Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την έξοδο των 35 συνδικαλιστών μετά την αναβολή της δίκης

Πλέον, η δίκη ορίστηκε για τις 12 Ιούνη.

Οι συγκεντρωμένοι που παρέμεναν συγκροτημένοι σε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την Ευελπίδων, μετά την αναβολή της δίκης υποδέχτηκαν τους 35 συνδικαλιστές όταν βγήκαν από τα δικαστήρια μέσα από διαρκή συνθήματα: «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ένας εκ των 35 συλληφθέντων, μιλώντας έξω από τα δικαστήρια στους συγκεντρωμένους, τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, παλεύουν για να μην περάσουν, να τσακιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Για την επιτυχία των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Για την απεργία στις 20 του μήνα. Για να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με όλα τα μέσα».

" target="_blank">Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με δηλώσεις 3 από τους συνδικαλιστές που οδηγούνται σε δίκη

Αλ. Παπαρήγα: Η οργή μας είναι δικαιολογημένη

Στα δικαστήρια και την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ.Παπαρήγα, η οποία αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης σημείωσε: «Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω τα πράγματα. Για γέλια, για κλάματα... Αλλά η οργή μας είναι δικαιολογημένη. Αναβάλλεται η δίκη γιατί δεν υπάρχει απόδειξη ότι κλητεύθηκαν οι μάρτυρες. Οι μάρτυρες είναι ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, υποθέτω είναι γύρω στο γραφείο του κυρίου Βρούτση και αστυνομικοί. Επίσης, λέει, πρέπει να κληθεί και άλλο στέλεχος του υπουργείου, όλοι όσοι έχουν κάνει εκθέσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων «αν δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας», η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: «Στάλθηκαν τα φαξ απ' ό,τι κατάλαβα, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι παρελήφθησαν. Και τα φαξ και τα e-mail, τα πάντα παραλαμβάνονται, για να μη σας πω ότι οι ίδιοι οι μάρτυρες - και είναι και η φύση της δίκης τέτοια - ότι δεν μπορεί να μην είχαν ακούσει ότι υπάρχει η δίκη, ξέρουν ότι έχουν κάνει γραπτές καταθέσεις. Νομίζω ότι δε θα μπορούσαν να στηρίξουν κατηγορία. Δεν ξέρω λοιπόν εάν θέλουν να ετοιμάσουν μέχρι τις 12 Ιουνίου μια χαλκευμένη κατηγορία. Έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε κι έτσι. Γιατί για μας, δεν ξέρω συγκεκριμένα τους ανθρώπους που βρίσκονται στην έδρα, ούτε έχω τίποτα, αλλά εμείς τη ρήση που λέει ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, δεν την υιοθετούμε».

" target="_blank">Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα μετά την αναβολή της δίκης

Νωρίτερα, προσερχόμενη στο χώρο των δικαστηρίων σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε σημειώσει: «Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία, τότε πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους, την τρομοκρατία της εργοδοσίας».

Ερωτηθείσα για το τι προσδοκά από τη δίκη που αναμενόταν να διεξαχθεί την Τρίτη, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι «ήδη ξεκίνησε με μία κατηγορία ότι κατέστρεψαν το υπουργείο και τώρα πάνε με ένα πλημμέλημα ότι μπήκαν στο υπουργείο τάχα να το καταλάβουν ή να καταλάβουν ένα δημόσιο χώρο. Το υπουργείο είναι χώρος επίσκεψης των εργαζομένων, συζήτησης ή αν θέλετε και διαλόγου και διαξιφισμών με τον υπουργό. Τίποτε παραπάνω δεν έγινε, όμως η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει το λαό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έριξε αυτή τη βόμβα για αλλαγή του νόμου περί απεργιών, για να δοκιμάσει να εξοικειώσει την κοινή γνώμη και σίγουρα θα το φέρει. Γι' αυτό έχει σημασία ο αγώνας σήμερα για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αύριο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι να εξασφαλίσουν αγωνιστικές δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες και καμία Βουλή, καμία κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ασχολείται με το πώς θα συνδικαλίζονται και πώς θα αγωνίζονται οι εργαζόμενοι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν όλα αυτά έρχονται από την τρόικα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε: «Αν η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα δεν ήθελαν την τρόικα, τότε έπρεπε προ πολλού να έχουν αποφασίσει την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ. Μην τα ρίχνουμε όλα στους απέξω. Συνεταιράκια είναι».

" target="_blank">Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα το πρωί της Τρίτης

Μαζική συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στα δικαστήρια

Στο χώρο των δικαστηρίων πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και απαιτώντας την άμεση αθώωση των συνδικαλιστών. Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ έφτασαν στην Ευελπίδων λίγο μετά τις 9, με μία μαζική και μαχητική διαδήλωση που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, έχοντας στην κεφαλή της το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» και με σύνθημα: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες».

" target="_blank">Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την πορεία του ΠΑΜΕ προς τα δικαστήρια

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, ήδη πριν τις 8.30 το πρωί και όλο και περισσότερο κάθε λεπτό που περνούσε, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να εκφράσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία την καταδίκη τους στην επιχείρηση καταστολής και την προβοκάτσια που έστησε η κυβέρνηση σε βάρος του ταξικού κινήματος, οδηγώντας σε δίκη τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που συνελήφθησαν μετά από κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό.

Θυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση μετά από προτάσεις που κατέθετε το ΠΑΜΕ, μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια συνδικάτα, μεταξύ των οποίων η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Λαυρίου, αποφάσισαν στάσεις εργασίας και κάλεσαν στην κινητοποίηση.

 

Portal www.902.gr