Μικρομεσαίοι αγρότες: Συντονισμένο πρόγραμμα δράσης από τα μπλόκα που ενισχύονται

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μικρομεσαίοι αγρότες: Συντονισμένο πρόγραμμα δράσης από τα μπλόκα που ενισχύονται
Δεν πτοούνται από την ένταση του αυταρχισμού

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων και ενιαίο τρόπο, οι αγρότες στη βάση του υπομνήματος και των αιτημάτων που το μπλόκο της Νίκαιας έχει θέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη.

Σήμερα, Δευτέρα, όπως θα κάνουν και καθημερινά, προχώρησαν σε κλείσιμο των δρόμων, σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται καθημερινές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ και στις Εφορίες.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, η εντολή – διαταγή της κυβέρνησης προς την Αστυνομία είναι σαφής: Δεν πρέπει να επιτραπεί στους αγωνιζόμενους αγρότες να υλοποιήσουν την απόφαση για πανελλαδική κλιμάκωση της πάλης, με καθημερινό, συντονισμένο, συμβολικό, ολιγόωρο, αποκλεισμό των δρόμων," target="_blank"> που πάρθηκε στη σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, την περασμένη Κυριακή, στη Νίκαια της Λάρισας. Για να περάσει, δε, αυτό το τρομοκρατικό μήνυμα παντού, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει, επ' ουδενί, με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, να βγουν στην Εθνική Οδό, πρώτα και κύρια, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Το μεσημέρι, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που, εδώ και 15 μέρες, έχουν στρατοπεδεύσει σε απόσταση αναπνοής από το μπλόκο της Νίκαιας, κλείνοντας με κλούβες την πρόσβαση οιουδήποτε προς την Εθνική Οδό, κατάφεραν να εμποδίσουν τους αγρότες. Για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν τη βία των ροπάλων και την επικινδυνότητα των χημικών, ενώ τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν, για πολλή ώρα και σε μεγάλη απόσταση, άγριο κυνηγητό σε βάρος των αγροτών που, από πολλές κατευθύνσεις, κινούνταν προς το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι αγρότες, μέσα από χωράφια, με τα πόδια έφτασαν μέχρι την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου, περίπου 10 χλμ. μακριά από το μπλόκο της Νίκαιας!!!

- Από χτες προστέθηκε και το μπλόκο στη Μελούνα της Ελασσόνας [Νέο αγωνιστικό μπλόκο (VIDEO)].

Στο Νομό Μαγνησίας, το μπλόκο του Αερινού ενισχύθηκε σήμερα  με πάνω από 400 αγρότες της περιοχής Ζαγοράς – Μουρεσίου Πηλίου, με 200 αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες, οι οποίοι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου με συνεχή κορναρίσματα, απάντησαν αποφασιστικά στις προσπάθειες της Αστυνομίας να τους σταματήσει. Να σημειωθεί ότι γύρω στις 9.30 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή λίγο έξω από τα Χάνια Πηλίου, ενώ αντίστοιχη προσπάθεια έγινε από 2 κλούβες των ΜΑΤ έξω από το Βόλο στη θέση Σέκλου. Οι αγρότες αποφασισμένοι και παρά τις απειλές έφτασαν στο Αερινό και ενώθηκαν με τους αγρότες του Βελεστίνου. Να σημειωθεί ότι στη Μαγνησία υπάρχει και ένα ακόμη μπλόκο, στον Αλμυρό.

Στη Δυτική Ελλάδα
Στην είσοδο του Αγρινίου στον Άγιο Δημήτριο, οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων.
" target="_blank">Στο Καναλάκι Πρέβεζας αγρότες απέκλεισαν, για μια ώρα, το δρόμο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, μετά την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης, στο μπλόκο της Νίκαιας, για πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων για ενιαίο τρόπο αγώνα.

Στον Ωρωπό Πρέβεζας.

Στην Πελοπόννησο
" target="_blank">- Στη διασταύρωση της Μαραθιάς Πύργου, η Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών έμεινε κλειστή για μια ώρα, παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να σταματήσουν την κινητοποίηση των αγροτών.  
- Στο Κουρτέσι Ηλείας, ο δρόμος αποκλείστηκε από τους αγρότες για περίπου μισή ώρα.
- Στο Ανυφί Αργολίδας, όπου χτες Κυριακή μεσημέρι έγινε παναγροτικό - παναργολικό συλλαλητήριο. (Μαχητικό συλλαλητήριο VIDEO)
- Στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.

- Στη διασταύρωση Κάτω Αχαγιάς, οι αγρότες έκλεισαν για μια ώρα στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου.
- Στη θέση Κουρλαμπά Αχαΐας, στην παλιά Εθνική Οδό Πατρών-Τρίπολης
- Στο Διάσελο Τριταίας Αχαΐας.

Στη Μακεδονία-Θράκη
- Στη Θεσσαλονίκη, στα Πράσινα Φανάρια και τη Χαλκηδόνα.
- Στην Ημαθία, στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας (Κόπανος), προγραμματίζεται αποκλεισμός του δρόμου το απόγευμα της Δευτέρας.
- Στην Πέλλα, στο Γυψοχώρι, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. 
- Στις Σέρρες, στο Λευκώνα, για μια ώρα έκλεισε ο δρόμος Σερρών-Θεσσαλονίκης. Μπλόκα παραμένουν σε Ροδολίβος και Κερδύλλια.
- Στη Λυδία Καβάλας.
- Στη Δράμα, έκλεισε ο δρόμος για μια ώρα. Μπλόκα παραμένουν στη Μαυρολεύκη και στηδιασταύρωση Κοκκινογείων.
- Στον Έβρο, έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.
- Στη Ροδόπη, στον κόμβο της Καλλίστης.
- Στο Κιλκίς, στην είσοδο της πόλης.

Στην Ανατολική Στερεά
- Στην Αλαμάνα (είσοδος της Λαμίας) στην ΠΑΘΕ.
- Στο Δομοκό, στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρδίτσας.
- Στην Ελάτεια, διασταύρωση Μοδίου.
- Στις Λιβανάτες, στο 148ο χλμ της ΠΑΘΕ.
- Στον Μπράλο.
- Στην Περιφερειακή Ορχομενού-Κάστρου.
- Στη Θήβα, στο 90ό χλμ της ΠΑΘΕ.
- Στη διασταύρωση Βαγίων της Εθνικής Οδού Θήβας-Λιβαδειάς.
- Στο Μαντούδι Εύβοιας, θέση Παλιουριά.
- Στην Ιστιαία Εύβοιας.

Στα Χανιά
Η Ομοσπονδία των αγροτικών συλλόγων έχει αποφασίσει τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Συμμετέχει στον πανελλαδικό συντονισμό και θα προχωρήσει με αποκλεισμό δρόμων.

Στη Λέσβο
Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Η αγωνιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σε ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ.

Στη Ρόδο

Μπλόκο έχουν στήσει και οι αγρότες στο Γεννάδι.