Στη Νίκαια, τα ταβάνια των αιθουσών στα σχολεία πέφτουν!!!

*23o-ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας Πειραιά, έπειτα από επικίνδυνα περιστατικά:

"Στο 7ο και 23ο Δ.Σ Νίκαιας, οι σοβάδες έχουν πέσει μέσα σε αίθουσες και κλιμακοστάσια, με την αυτονόητη επικινδυνότητα που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση.  Το ευτύχημα, μέσα  στην  επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε, είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν σε χρονική στιγμή που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία.

Η Δημοτική αρχή, ενώ ήταν (ήδη) ενήμερη, εγγράφως, για την επικινδυνότητα της κατάστασης, μέχρι και τη στιγμή που έπεσαν οι σοβάδες, δεν είχε προβεί σε καμιά παρέμβαση αποκατάστασης των φθορών. Μόνο, ανέξοδες υποσχέσεις, πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα της μόνωσης το καλοκαίρι, που θα είναι ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες!

Στο 7ο Δ.Σ, αφού έπεσαν οι σοβάδες, τότε επενέβησαν για την επισκευή τους. Στο 23ο Δ.Σ, παρενέβησαν μόλις χθες (10/3/2015) και εφόσον έπεσαν οι σοβάδες, παρά τα έγγραφα που έχουν σταλεί (από τη Δν/ση του Σχολείου) εδώ και κάμποσους μήνες, από τις 23/11 και 15/12/2014!

Όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της μη συντήρησης ή της ελλιπούς συντήρησης των σχολείων από τους  δήμους.

Είναι αποτέλεσμα, της ελλιπούς χρηματοδότησης των δημόσιων σχολείων, είναι αποτέλεσμα εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και της ασφυκτικής περικοπής των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, που έχουν επιβάλει η Ε.Ε. το ΔΝΤ και ΕΚΤ και έχουν αποδεχθεί  και εφαρμόζουν οι ελληνικές  κυβερνήσεις .

Απαιτούμε,  για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε αυτά τα κτίρια, για την ασφάλεια των μαθητών-μαθητριών και εκπαιδευτικών, για μη θρηνήσουμε θύματα:

  • Την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν γίνει
  • Την αποκατάσταση της μόνωσης των κτιρίων
  • Την απόδοση των κονδυλίων στα σχολεία, που αφορούν την συντήρηση των σχολείων

Διεκδικούμε, τα πάγια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης, για τις λειτουργικές δαπάνες στο 15% του προϋπολογισμού ή στο 5% του ΑΕΠ
  • Αύξηση των πιστώσεων, για τη συντήρηση των σχολείων "


* Η φωτογραφία είναι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας