Γιάννης πίνει… Γιάννης κερνάει ή Κοινοπραξίες πίνουν... Κοινοπραξίες κερνάνε (Η παλιά σειρά της δημοτικής αρχής συνεχίζεται με νέα επεισόδια)

Ήδη άρχισαν φορτηγά να πηγαίνουν και να έρχονται για να μεταφέρουν μπάζα από την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό στο....  Σελεπίτσαρι. 

 

Όπως είχαμε ενημερώσει με προηγούμενα δημοσιεύματα μας (β.λ. ενδεικτικά ένσταση και προσφυγή) η κοινοπραξία κερδίζει χιλιάδες ευρώ από την μείωση των αποστάσεων μεταφοράς, ενώ η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία χάνει σε όλα τα επίπεδα (χάνει σε εργαζόμενο δυναμικό, χάνει περιβαλλοντικά, χάνει σε έργα που είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν και «ξηλώνονται» όπως με τα γλυπτά που μεταφέρθηκαν αυθαίρετα, την μελέτη ανάπλασης του πάρκου γλυπτικής που μπήκε στο συρτάρι, τη συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιά που χρόνια τώρα παραμένει στο συρτάρι, χάνει σε επίπεδο θετικού, για τις λαϊκές ανάγκες, προγραμματισμού του Δήμου για το μέλλον του Υπερτοπικού Πόλου που μέρα με την ημέρα απαξιώνεται). 

 

 Χθες Τετάρτη, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε με νέο έγγραφο της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να ενημερωθούν οι αρμόδιοι εκεί και κάθε άλλος αρμόδιος φορέας για το γεγονός πως μεταφέρονται μπάζα από τα έργα του Μετρό στο Σελεπίτσαρι, την ώρα που εκκρεμεί η εξέταση της προσφυγής της Λαϊκής Συσπείρωσης για το θέμα της σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και της Κοινοπραξίας και να ληφθούν μέτρα. Πρόκειται για έναν χώρο πολύ σημαντικό, υπερτοπικής σημασίας, που αφορά ολόκληρη τη Νίκαια και τον Πειραιά και ο χαρακτήρας αυτός δεν πρέπει να αλλάξει στο όνομα ενός τυχάρπαστου γηπέδου πάνω από στοίβες μπαζών που η κοινοπραξία θέλει να μεταφέρει στη Νίκαια για να γλιτώσει κόστη από τα μεταφορικά.

 

Υπογραμμίζουμε πως μετά τις εκλογές η Δημοτική Αρχή είχε πει σε Δημοτικό Συμβούλιο πως αν η Κοινοπραξία ξαναφέρει πρόταση για του «Καραμπίνη», θα το σκεφτεί και θα την φέρει με σκοπό να ληφθεί απόφαση. Ζητάμε από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και από καθέναν που το θέμα τον ενδιαφέρει, να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε να δράσουμε για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στο Σελεπίτσαρι και να έρθουν στο προσκήνιο οι προτάσεις για τον Υπερτοπικό Πόλο που έχουν σαν γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα θέματα που αφορούν το λαό της πόλης. 

 

 H Λαϊκή Συσπείρωση έχει παρουσιάσει και με λόγια και με πράξεις τα κεντρικά σημεία της πρότασης της για το Σελεπίτσαρι. Σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

6 Νοέμβρη 2014