Σοβαρές αναταράξεις & καταγγελίες εκ των έσω στην παράταξη πλειοψηφίας του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη

Την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Ρέντη κ. Κουφόγιαννη ακολούθησαν -κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για εκλογή νέου προέδρου- οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης από το συνδυασμό του κ. Ιωακειμίδη τεσσάρων ακόμα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Έτσι οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι γίνονται πέντε. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του κ. Θεοχάρη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από την πλειοψηφία είναι οι κ.κ. Κουφόγιαννης, Λεωτσάκος, Μπακιρτζής, Τριανταφυλλίδης. Κατήγγειλαν την έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών στην παράταξη της πλειοψηφίας και την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου κου Ιωακειμίδη. Ακόμη κατήγγειλαν την έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής καθώς και την προώθηση ιδιαίτερα σοβαρών θεμάτων –όπως η μεταφορά των εκσκαφών της Αττικό Μετρό από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες στα γήπεδα «Καραμπίνη»- χωρίς καν να έχουν πάρει θέση ούτε οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κ.α.

Ο γυμνός βασιλιάς / μάνατζερ…

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των δημοτικών συμβούλων:

Κουφόγιαννης

 • Φαινόμενα αλαζονικής άσκησης εξουσίας, πνεύμα αναξιοκρατίας.
 • Η αντιδημοκρατική επίδειξη της εξουσίας οδήγησε στην υποβάθμιση λειτουργίας βασικών συλλογικών οργάνων (δημοτική ομάδα, δημοτική παράταξη, εκτελεστική επιτροπή).
 • Κλειστό και αδιαφανές κύκλωμα εξουσίας, παραγκωνισμός άξιων στελεχών –δημοτικών συμβούλων- από την Νίκαια.
 • Μη ενημέρωση πολιτών για τα μεγάλα έργα, όπως το έργο αποκατάστασης λατομείων Καραμπίνη - Σελπιτσαρι, που αφορούν τη ζωή των δημοτών, δημιουργώντας επικίνδυνες αποστάσεις μεταξύ δήμου και δημοτών.
 • Άρνηση ή αδυναμία κατάθεσης και εφαρμογής σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχιας χιλιάδων δημοτών σε αντιδιαστολή με την πρόχειρη πρόταση, δημιουργίας ελπίδας και χαράς μέσα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
 • Συμπόρευση της δημοτικής αρχής με μνημονιακές δυνάμεις και συστηματική άρνηση να στηριχθούν οι επιλογές των πολιτών.

Τριανταφυλλίδης

 • Έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, κλειστό σύστημα εξουσίας, σκουριασμένη νοοτροπία, υποτίμηση των δημοτικών συμβούλων της Νίκαιας και υποτίμηση της Ιστορίας της πόλης.
 • Μαζική διαφοροποίηση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και εξαναγκασμός σε παραίτηση, λόγω της αποκοπής του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο. Οι ενστάσεις του αφορούσαν σημαντικά θέματα που εκκολάπτουν και ελλοχεύουν επικινδυνότητα για την πόλη μας, όπως η απόθεση μπαζών στην περιοχή του Καραμπίνη και Σελεπίτσαρι.

Λεωτσάκος

 • Ανέφερε λάθος επιλογή στήριξης και μίλησε για αλαζονεία και υπερφίαλο «εγώ».
 • Αποφάσιζαν άλλοι για μένα κι εγώ απλά έπρεπε να συμφωνώ, μη γνωρίζοντας από πριν το παραμικρό, ακόμα και σε θέματα ζωτικής σημασίας. Ήμουν καλός, μόνο για να ψηφίζω θετικά στα δημοτικά συμβούλια.
 • Κανένα κοινωνικό έργο, όλα στηρίζονται στον εθελοντισμό. Δεν υπήρχαν χρήματα για κοινωνική πολιτική, υπήρχαν όμως για συναυλίες «αλληλεγγύης» κόστους 18.000€! Ακόμη όμως και ο «εθελοντισμός» δεν έχει γίνει αντιληπτός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 • Μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών, από πλευράς του δημάρχου.
 • Λατομεία Καραμπίνη: είχα άγνοια για μια φορά ακόμα. Με αυτή τη μελέτη, υπάρχει ο φόβος με μια νεροποντή θα θρηνήσουμε θύματα και θα είμαστε ηθικοί αυτουργοί. Με αφορμή την ψήφο μου «παρόν», κατάλαβα ότι δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ, αφού αμέσως μετά έπεσα σε δυσμένεια. Νόμιζα ότι είχα ενταχθεί σε δημοκρατική παράταξη.

Μπακιρτζής

Αγνοήθηκαν και μαράθηκαν όλες οι θετικές προθέσεις για προσφορά σε κοινωνικό έργο. Κλειστό κύκλωμα εξουσίας, απύθμενη αλαζονεία και συγκεντρωτισμός στη διοίκηση του δήμου. «Οι λίγοι αυλοκόλακες, έπεισαν τον γυμνό βασιλιά ότι είναι ντυμένος». Αγνοήθηκαν και ξεχάστηκαν τα «μικρά» που αφορούν τη ζωή των δημοτών. Ξεχασμένοι οι πολίτες, δεν αισθάνθηκαν την προστασία της κοινωνικής πολιτικής. Το κλειστό κύκλωμα και η αδιαφάνεια, δημιούργησαν αντιδημοκρατική εξουσία.