Ανακοίνωση των Κ.Ο. Νίκαιας-Ρέντη του ΚΚΕ - «Για τα νέα κλεισίματα Σχολείων που αποφασίζει η κυβέρνηση»

Ανακοίνωση των Κ.Ο. Νίκαιας-Ρέντη του ΚΚΕ

«Για τα νέα κλεισίματα Σχολείων που αποφασίζει η κυβέρνηση»

sxoleiaΤα νέα σχέδια της κυβέρνησης για να κλείσουν κι άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να βρουν την απάντησή τους από το λαό, με αγώνες, κινητοποιήσεις αλλά και με το όπλο της ψήφου, ενισχύοντας και δίνοντας δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα, στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Ανάμεσα στα σχολεία που συγχωνεύονται είναι και τέσσερα Δημοτικά Σχολεία στη Νίκαια, συγκεκριμένα:

- τα 9ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 9ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 12θέσιο, χάνοντας δηλαδή 3 οργανικές θέσεις (αφού και τα δυο σχολεία είχαν μαζί 15 οργανικές θέσεις). Κι αυτό όταν το 19ο Δημοτικό Σχολείο είναι ακόμα «υπό ανέγρεση», γεγονός που ανοίγει το δρόμο στον αποχαρακτηρισμό του.

- τα 10ο και 22ο Δημοτικά Σχολεία που γίνονται 10ο Δημοτικό Σχολείο και προβλέπεται να είναι 16θέσιο, χάνοντας δηλαδή 2 οργανικές θέσεις (αφού και τα δυο σχολεία είχαν μαζί 18 οργανικές θέσεις).

Αυτό είναι το σχολείο της αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

·         Ένα σχολείο που τα παιδιά του λαού δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί θα είναι στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα.

·         Το σχολείο που καλά-καλά δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς, οι μαθητές του πεινάνε.

·    Το σχολείο όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν μέσα σε αυτό, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα σπουδών και θα κάνουν τζάμπα διαφήμισή στα παιδιά του λαού.

·         Ένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, που θα τρέχουν να καλύψουν το ωράριο τους, δεν θα μπορούν να κάνουν μάθημα στα παιδιά.

·         Είναι το σχολείο των απολύσεων και της κινητικότητας των εκπαιδευτικών.

Χρόνια τώρα όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μας μιλάγανε για τα επιτεύγματα της παιδείας σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας καλούσαν να αποδεχτούμε την αντιδραστική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την παιδεία.

Τώρα πια ξέρεις, το ζεις. Είναι αυτή η στρατηγική που κλείνει σχολεία, είναι αυτή η πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τα σχολεία των λαϊκών περιοχών.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός! Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων.

- Να μην κλείσει κανένα σχολείο.

- Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

- Να ολοκληρωθεί και να μην αποχαρακτηριστεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Γι’ αυτό σου λέμε:

Ψήφισε – στήριξε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη με επικεφαλή τον Στέλιο Μπενετάτο.

Στην περιφέρεια Αττικής με επικεφαλή τον Θανάση Παφίλη.

Για να έχεις ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην καταστροφή της ζωής των παιδιών σου, για να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που θέλει τα παιδιά σου αμόρφωτα.

Ενίσχυσε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Για να πιάσει τόπο η εναντίωσή σου στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκές αλλαγές στην κοινωνία και την παιδεία. Παντού!