ΕΕΔΔΑ: Καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων

Περισσότερα από 5.000 άτομα πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου από το Γενάρη του 2014 μέχρι τα μέσα Μάη 2015 σε σύνολο 281.500 ατόμων που διέσχισαν τη Μεσόγειο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως έφτασε τα 59,5 εκατομμύρια στα τέλη του 2014. Βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και επιταχύνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

eedda-ypografi

Μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) οργανώνει καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για ενίσχυση των μηχανισμών άγριας καταστολής αποτελούν πρόκληση απέναντι στους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και όσους αγωνίζονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοθι για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική από την ΕΕ. Η  νέα στρατηγική της ΕΕ για τη μετανάστευση φτιάχνεται από τα ίδια υλικά με τις προηγούμενες και εξελίσσεται με τη μορφή της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ατζέντας Μετανάστευσης», όσο και των Δέκα Αξόνων που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στηρίζει αυτή την πολιτική, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει δηλώσει την προθυμία της να πάρει μέρος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ετοιμάζονται στα πλαίσια της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και της δίψας των μονοπωλίων για κέρδη. Η αλληλεγγύη χρειάζεται να εκφραστεί με πολύμορφο τρόπο, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται από τους μηχανισμούς του συστήματος. 

Καλούμε μαζικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα να υπογράψουν την καμπάνια της ΕΕΔΔΑ. Το κείμενο με τον αριθμό των υπογραφών θα γνωστοποιηθεί ευρύτερα και θα παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση και στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα. 

Υπόγραψε κι εσύ - Διάδωσε την καμπάνια

για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων!

ηλεκτρονικά εδώ: http://www.eedda.gr/vote - www.eedda.gr/vote

ή

αναλογικά, με υπογραφές στο πίσω μέρος του κειμένου που θα βρεις εδώ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)

Ηπείρου 5, 104 33 Αθήνα Τηλ: 210 38 13 052 Fax: 210 38 31 603 E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Web:www.eedda.gr