Μεγαλειώδης η διαδήλωση την Κυριακή 12 Φλεβάρη ενάντια στο μακέλεμα του λαού

Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στο μακέλεμα του λαού
 

Ενα ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι «βούλιαξε» χτες το κέντρο της πόλης, κόντρα στις προσπάθειες όσων θέλουν να βάλουν το λαό στη στρούγκα

 

 
 
Δε θα περάσει! Το μακέλεμα του λαού δε θα περάσει!

 

Αυτό διαμήνυσαν χτες Κυριακή 12 Φλεβάρη χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, οικογένειες, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ξεχύθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστής στην οργάνωση μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης ακόμα μια φορά το ΠΑΜΕ.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε αντιτάσσοντας το δίκιο των παραγωγών του πλούτου απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα και στους ωμούς εκβιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας. Απέναντι στο σκηνικό τρομοκράτησης του λαού για να υποταχθεί, ο εργατόκοσμος της Αθήνας έστησε το δικό του σκηνικό και ήταν μυριόστομο: Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση - η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών - ένα ορμητικό, συνειδητό ποτάμι που βούλιαξε κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης με αιτήματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους. Για να αξιοποιείται ο πλούτος της χώρας και να δίνει ευημερία στο λαό.

 
 
Με το «βλέμμα» στο αύριο και στην κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, από νωρίς το απόγευμα κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Ομόνοια ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ. Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού ήταν ασφυκτικά γεμάτοι μεταφέροντας διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη από τις 4.30 μ.μ.η πλατεία άρχισε να γεμίζει χωρίς οι προσυγκεντρώσεις να έχουν ακόμη φτάσει. Τα μπλοκ των προσυγκεντρώσεων φτάνουν με τους διαδηλωτές να φωνάζουν διαρκώς συνθήματα, κουνώντας τις σημαίες τους, τραντάζοντας τους γύρω δρόμους: «Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ». Η λαϊκή απάντηση στα νέα μέτρα που σαρώνουν τα πάντα και σπέρνουν μαζική εξαθλίωση, αποτυπώνεται και στην κεντρική εξέδρα: «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα. Να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο. Καμιά νέα συμφωνία. Να πληρώσει η πλουτοκρατία».
 
 

Ριζοσπάστης, 13 Φλεβράρη 2012