Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναδείχθηκαν παραλείψεις της Αστυνομίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Η... αδράνεια της Αστυνομίας αναδείχτηκε και από τη χτεσινή κατάθεση, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, της μάρτυρα Αν. Δαμίγου, καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Οι πρώτοι που διερεύνησαν την κάμερα ασφαλείας στο μαγαζί της, ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία, ήταν οι ...δημοσιογράφοι και όχι η Αστυνομία.«Μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:«Εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά, συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό, που γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο, φαινόταν εκνευρισμένος, αλλά δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό».

«Επί μια εβδομάδα και (...) Προκύπτει ότι ούτε ένας αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε ένας αστυνομικός, δεν προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της Αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η Αστυνομία. Γι' αυτό δε νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική του "ου μπλέξεις"»,σχολίασε η πολιτική αγωγή.

Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή σχολιάζοντας τα όσα αναδείχτηκαν από την κατάθεση του αστυνομικού της Αμεσης Δράσης που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τόνισε ότι ο δολοφόνος είναι όργανο ενός οργανωμένου σχεδίου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Δ. Κουρετζής είπε στο δικαστήριο πως ο δράστης της δολοφονίας ήταν ήρεμος και κάπνιζε μετά τη δολοφονία μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ μέσα στο περιπολικό και αφού ο αστυνομικός του είπε ότι βρήκε το μαχαίρι και θα εντοπιστεί ο δράστης, ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς είπε:«...μην το πείτε(σ.σ. για τη δολοφονία),είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής».

Από την κατάθεση και αυτού του μάρτυρα αστυνομικού αναδείχτηκε, όπως ειπώθηκε, ότι η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα για ν' αποτρέψει τη δολοφονία, αναδείχτηκε η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό.«Είναι δυνατόν να δίνεις στο δράστη(σ.σ. τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Γ. Ρουπακιά)τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον πυρηνάρχη, τον περιφερειάρχη κ.λπ.; Αυτό του δίνει τη δυνατότητα της συγκάλυψης. Αφησαν το δράστη με το τηλέφωνό του σε ένα δωμάτιο(σ.σ. στο Αστυνομικό Τμήμα)να μπορέσει να συνεννοηθεί με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής. Αφησαν στο δράστη τη δυνατότητα συγκάλυψης της έκτασης της εγκληματικής οργάνωσης», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Ακόμα, οι συνήγοροι μίλησαν για τη θρασύτητα με την οποία δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η μητέρα του Παύλου Φύσσα δήλωσε για την εξέλιξη της διαδικασίας ότι«προσπαθούν να μας φέρουν εκτός ορίων»,αναφερόμενη στις συνεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών.

Πηγή: Ριζοσπάστης, 7/11/2015