ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΗΦΕΣ - Οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία πρέπει να αναζητηθούν στην κοινωνία (AUDIO)

katifes-asgmeΟι ρίζες του φαινομένου της βίας δεν είναι στο σχολείο, αλλά στην κοινωνία, η οποία βασίζεται στη βία, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε ότι οι γονείς δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στη βία, τονίζοντας ότι η κοινωνική ζωή, οι αξίες και τα πρότυπα που δίνει η σημερινή κοινωνία στους νέους είναι οι ρίζες του φαινομένου της βίας στα σχολεία.

Όπως εξήγησε, την ώρα που η κοινωνία βασίζεται ολοένα και περισσότερο στη βία, όπως η φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική ανασφάλεια, οι ενδοοικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές, μειώνονται τα μαθήματα που βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών και μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, όπως τα καλλιτεχνικά, η θεατρική αγωγή και άλλα.

Σημείωσε ότι για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας σε μια κοινωνία που έχει συνθετικό στοιχείο τη βία, είναι δύσκολο. Είναι δυνατόν όμως να προληφθεί και το γονεϊκό κίνημα έχει συγκροτημένο πλαίσιο αιτημάτων με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

 

Πηγή: 902.gr