Δημοτικό Συμβούλιο 19.09.22 – για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία και τα δημοτικά γήπεδα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.09.2022 η Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων, έθεσε στα προ ημερησίας θέματα το ζήτημα για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία και τα δημοτικά γήπεδα.

Η «απελευθέρωση της ενέργειας» και η «πράσινη ανάπτυξη» της ΕΕ που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «πίνουν νερό στο όνομα τους» έχει επιφέρει τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Η λαϊκή οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει το κόστος υπέρογκων λογαριασμών μέσα σε ένα κλίμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά ενώ παράλληλα οι εταιρείες ενέργειας ουσιαστικά χρηματοδοτούνται από το κράτος και βλέπουν τα κέρδη τους να γιγαντώνονται.

Σ αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση έρχεται να «βάλει τιμωρία» τους Δήμους που δε θα μειώσουν 10% το ενεργειακό τους κόστος το 2023 με απειλές για μείωση χρηματοδότησης και πάγωμα προσλήψεων.

Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει σχολεία, δημοτικά γυμναστήρια (πχ Κολυμβητήριο) και οδοφωτισμό, που ήδη η χρηματοδότηση τους είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την ανάγκη να διεκδικήσει τώρα ο Δήμος αύξηση στη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και του Δήμου, για να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος και να μην υποβαθμιστούν οι υλικοτεχνικές υποδομές σε σχολεία και γήπεδα της πόλης.

Απαιτούμε κανένα σχολείο χωρίς επαρκής θέρμανση, κανένα σχολείο χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, καμία σκέψη για αύξηση στα δημοτικά τέλη που πρέπει να μειωθούν.