Να ματώσετε, αλλά να ματώσετε λίγο…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

erotimatikoΣύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στην ΚΕΔΕ και δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη φέρεται να δήλωσε στη σύσκεψη των δημάρχων στις 7 Ιουλίου, με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις στους δήμους και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα τα εξής: «η αναλογία των ΟΤΑ, για ένταξη σε κινητικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είναι 1.100 - 1.200 άτομα και είπε χαρακτηριστικά: «Να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα. Να ματώσουμε. Αλλά να ματώσουμε λίγο». Τέλος επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι έπρεπε να είναι ένα από την αρχή, αλλά δεν το κάνανε.

Απολύστε, δηλαδή, κόσμο, αλλά απολύστε λίγους (να ματώσουμε λίγο) και, επίσης, θα σας υποδείξουμε εμείς ποιους θα πάρετε (να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα)!!! Τι άλλο να περιμένει κανείς από δημοτικές αρχές που ήταν «πρωτοπόροι» στην εργασία με ημερομηνία λήξης και χωρίς δικαιώματα, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Και σήμερα σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, τη φύλαξη των παιδιών αναλαμβάνουν μέσω προγράμματος «μαθητείας» νεαρά κορίτσια, που ακόμα σπουδάζουν, για 270 ευρώ και χωρίς ασφάλιση! Πολλά τα παραδείγματα του εργασιακού Μεσαίωνα που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη στο όνομα της μείωσης του κόστους.

Αλήθεια, η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του δήμου, που η πλειοψηφία του πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, θα αντιδράσει γι αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου ή η… «μαγκιά» τους και ο «τσαμπουκάς» τους εξαντλήθηκαν όταν στη διοίκηση του δήμου ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση και προσφάτως σε χειροδικίες του προέδρου του Δ.Σ. σε κλιμάκιο του ΚΚΕ που περιόδευε σε παιδικούς σταθμούς στη Νίκαια; Φαίνεται, ότι μόνο στο δήμο της Νίκαιας-Ρέντη σωματείο και δημοτική αρχή κατάφεραν να είναι «ένα από την αρχή» κατά την ευχή του κυρίου Ιωακειμίδη!