ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ALLOU FUN PARK. NAI MEN AΛΛΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ALLOU FUN PARK. NAI MEN AΛΛΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την  συζήτηση του προϋπολογισμού ''γιατί δεν κηρύχτηκε έκπτωτη η εταιρεία Allou Fun Park αφού έφθασε να χρωστάει τουλάχιστον 600000 ευρώ από το 2014 ίσως και νωρίτερα και γιατί της δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στην νέα δημοπρασία που έγινε πριν ένα μήνα'' απάντησε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών. Παραδέχθηκε ότι  η ''Allou Fun Park'' είχε αυτό το χρέος. Ότι ρητά περιλαμβανόταν στην σύμβαση πως σε τέτοια περίπτωση πρέπει η εν λόγω εταιρεία να κηρυχτεί έκπτωτη, όμως ανέφερε κάποιες δικαιολογίες να εξηγήσει ότι η διοίκηση Ιωακειμίδη δεν το έκανε όπως όφειλε.

Η έγκριση ή μη του αποτελέσματος της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου των 19264 m2 εισάγεται με καθυστέρηση-γιατί άραγε-στην οικονομική επιτροπή την Δευτέρα 3 Δεκέμβρη. Εμείς θα περιμένουμε και αυτή την συνεδρίαση για την στάση που θα κρατήσει η Διοίκηση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ Λ.Σ.: https://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/alla/1697-2018-10-28-09-04-19

Περισσότερα...

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ κ.ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ-

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ κ.ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ-

Με το τελευταίο νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση για την τοπική διοίκηση με την ονομασία ‘’ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι’’, και πολύς κουρνιαχτός σηκώθηκε για την απλή αναλογική και το εκλογικό σύστημα, δυστυχώς για τους εργαζόμενους φέρνει και άλλα ‘’δώρα’’ επακόλουθα των μνημονίων που υπέγραψαν φαρδιά πλατιά τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ όσο και τα άλλα αστικά κόμματα.

Το πρώτο από αυτά είναι η διεύρυνση της ανταποδοτικότητας-αφού εκτός από τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, οι δημότες θα πληρώνουν και τις υπηρεσίες πρασίνου-δηλαδή αύξηση των δημοτικών τελών, δηλαδή νέοι φόροι για τον λαό.

Ενώ στην πρώτη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας –Ρέντη ο κ. Ιωακειμίδης ανάφερε, μετά την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης , ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με την ανταποδοτικότητα στο πράσινο ,όταν τοποθετήθηκε ως πρόεδρος της ΠΕΔΑ στο συνέδριο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ‘’ξεκαθάρισε’’ ότι με την νέα επιβάρυνση της ανταποδοτικότητας στο πράσινο δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να κάνουν προσλήψεις …Και τι άλλο βέβαια θα έλεγε αυτός που ήταν πρωτοπόρος στην αύξηση των δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων μέσα στην κρίση;

Περισσότερα...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Παραπέρα εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Ως παραπέρα εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με κύριο χαρακτηριστικό σε αυτή τη φάση την πιο στενή συνύφανση της Τοπικής Διοίκησης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, χαρακτήρισε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη»,ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδηςσε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για αυτό το θέμα. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο προσανατολισμός αυτός των αλλαγών στον «Καλλικράτη» έχει την συμφωνία όλων των συμμετεχόντων όπως της ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ - ΠΟΕ - ΟΤΑ, κάτι που καταγράφηκε για μία ακόμα φορά, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, στη συνάντηση των Δημάρχων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

Σημείωσε επίσης, πως ο «Καλλικράτης», τα μνημόνια και οι συνολικές αναδιαρθρώσεις στο κράτος προετοίμασαν θεσμικά, διοικητικά και δημοσιονομικά το έδαφος για εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης και λειτουργίας των φορέων της τοπικής διοίκησης. Στο σύνολό του, το πλαίσιο που ομόφωνα παρουσιάζουν μέσω της επιτροπής του ΥΠΕΣ, παρέχει θεσμικά εργαλεία στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης είτε να ανοίξουν δρόμο είτε να συνδράμουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σε νέα πεδία κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, όπως:

Περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου, 1 ΜΑΡΤΗ 2017: 3. ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ

Λίγο πριν είχε προκληθεί ένταση μεταξύ του δημάρχου και του κ.Τούντα που έχει αποχωρήσει από την πλειοψηφία.

Αφορμή αποτέλεσε το κτήριο του Κεράνη στην οδό Θηβών, που απ’ ότι  φαίνεται παρά τις "εξαγγελίες" δεν θα στεγάσει το Υπ. Οικονομικών.

Παρατήρησε ο κ.Τούντας, ότι εδώ δεν υπάρχει το κτήριο της Εφορίας στην Νίκαια και εσείς μιλάγατε για την στέγαση του Υπ. Οικονομικών!

Και απάντησε ο κ.Ιωακειμίδης, ότι η Εφορία έφυγε από την Νίκαια όταν αντιδήμαρχος οικονομικών ήταν ο κ.Τούντας, συμπληρώνοντας "κρύβει τις πομπές του".

Περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου, 1 ΜΑΡΤΗ 2017: 2. ΔΑΝΕΙΚΑ…ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ

Με αφορμή την καταψήφιση από τον κ.Κίτσο, της αναπροσαρμογής των όρων του δανείου του Δήμου από το Τ.Π.Δ. δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στην πλειοψηφία και ανταλλάχτηκαν "βαριές κουβέντες".

Ο κ.Ιωακειμίδης του είπε: μην διαλύετε ότι κτίσατε αυτά τα χρόνια και ότι λυπάται για την πορεία του.

Ο κ. Κίτσος του απάντησε: να λυπάστε για την δική σας πορεία και ανέφερε χαρακτηριστικά, "όταν με κάλεσες στο γραφείο σου -πριν τις εκλογές του 2014 εννοείται- σου είπα ότι έχω τις αρχές μου’’. Του παρατήρησε ακόμη, συνεδριάζαμε μία παρέα αλλά εσύ αποφάσιζες μόνος σου. Ήταν βέβαια μια από τις πολλές εντάσεις μεταξύ τους τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, αλλά αυτήν την φορά ξεπέρασε τα συνηθισμένα.

Χαρακτηριστική ήταν στην διάρκεια της συζήτησης για το δάνειο και η παρατήρηση της συμβούλου της μειοψηφίας κ.Μπούτση απευθυνόμενη στον κ.Ιωακειμίδη: εσείς λέγατε στον κόσμο ότι τα ξοφλήσατε όλα, για ποιο δάνειο μιλάτε τώρα…

Περισσότερα...