Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου: Ο λαός δεν θα διαλέξει αν η λαιμητόμος θα γράφει made in troika ή made in ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

panagiotakopoulou-nikaia-02

 

panagiotakopoulou-nikaia-01

Σε μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη πλατεία Κουμπάκη της Νίκαιας μίλησε την Τετάρτη 1 Ιούλη η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, η οποία τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Γιατί δεν τα βρίσκουν κυβέρνηση και δανειστές, εταίροι, θεσμοί όπως έχουν συνηθίσει να λένε τις καπιταλιστικές συμμαχίες; Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω; Γιατί τις φέρονται με τόση σκληρότητα οι εταίροι της, όπως συνηθίζει να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες; Θέλουν τάχα να τους τιμωρήσουν;

Οι διαφωνίες τους είναι δεν είναι πάνω στο πλαίσιο, στους κανόνες τις ΕΕ. Όλα αυτά είναι δεδομένα, δεν τα αμφισβητεί κανείς.

Είναι δεδομένα τα μνημόνια διαρκείας, η εποπτεία, οι αντιλαϊκές συνθήκες της ΕΕ για όλα τα κράτη μέλη. Μάλιστα ενεργοποιούν και τους αυτόματους κόφτες. Μηχανισμούς που αυτόματα θα κόβουν μισθούς και συντάξεις όταν δεν θα τους βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό το μηχανισμό ζήτησε ο Βαρουφάκης να ενεργοποιηθεί και για την Ελλάδα.

Οι διαφωνίες τους δεν είναι ένα πάνω ένα κάτω στο ΦΠΑ, στο ΕΚΑΣ στους μισθούς και στις συντάξεις. Αυτά μπορούν να βρουν και αν θέλουν θα τα βρουν.

Γι' αυτό και οι προτάσεις τους για συμφωνία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Βάλτε από τη μια την πρόταση της ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και από την άλλη την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα -ό,τι δηλαδή έχει απομείνει από αυτά γιατί τα σμπαράλιασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. Εκεί που διαφέρουν είναι στο τι θα μείνει στο τι θα μπει στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων είτε με τα αναπτυξιακά πακέτα, είτε από αυτά που θα μείνουν από τη ρύθμιση του χρέους.

Άρα λοιπόν αυτό που ζούμε τόσους μήνες τι είναι, θέατρο; Δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, τόσους μήνες που γράφει, ξαναγράφει που πάει και έρχεται στα Γιούρογκρουπ και στις Βρυξέλλες;

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτά θέλει να σώσει. Το περιγράφουν μόνοι τους, όταν μιλούν για τους βασικούς άξονες της συμφωνίας που επιδιώκουν.

Ο ίδιος ο Τσίπρας όλο αυτό το διάστημα λέει ότι θέλει συμφωνία με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αναδιάρθρωση του χρέους, μαζί με ένα επενδυτικό πακέτο.

Γιατί τα θέλουν όλα αυτά; Όχι βέβαια για να αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε για να αυξήσουν τις κοινωνικές δαπάνες στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια.

Θέλουν πρωτογενή πλεονάσματα, αναδιάρθρωση του χρέους και φυσικά ένα επενδυτικό πακέτο γιατί αυτά θα τους εξασφαλίσουν οικονομικούς πόρους, ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία, χρήμα που χρειάζεται για να δοθεί στους μονοπωλιακούς ομίλους για επενδύσεις, επενδύσεις που θα πατήσουν πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα.

Γι' αυτό και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι μια συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή. Αυτό είπαμε προεκλογικά στο λαό και αυτό επιβεβαιώνεται.

Ο καβγάς -στον οποίο έχουν μπει και μεγάλοι παίχτες- είναι για το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει με μια ρύθμιση, αναδιάρθρωση του χρέους. Ας σκεφτεί κάποιος γιατί για παράδειγμα οι ΗΠΑ μιλούν για κούρεμα τους χρέους ενώ η Γερμανία και άλλοι τα στυλώνουν; Γιατί η Γερμανία βάζει τη μείωση των αμυντικών δαπανών; Ενώ χτες το βράδυ παρέμβαση στη διαπραγμάτευση έκανε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζητάει να μην κοπούν οι αμυντικές δαπάνες.

Ακόμα και αν όλοι αυτοί φαγώνονται μεταξύ τους ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό από αυτή τη φαγωμάρα όπως και αν καταλήξει.

Και το ερώτημα είναι: Τι ζητάει η κυβέρνηση από το λαό να κάνει στο δημοψήφισμα; Να διαλέξει αν η λαιμητόμος θα γράφει made in troika ή made in ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

Η κυβέρνηση προτείνει το "όχι", αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του "ΝΑΙ".

"ΝΑΙ" σε νέο μνημόνιο, ναι στην ΕΕ, "ναι" στην ανάκαμψη των μονοπωλίων.

Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ενισχύει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει: "Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα - δε διαλέγουμε νέα μνημόνια. Ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα, λέμε όχι στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό. Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό στη πραγματική εξουσία".

Το ΚΚΕ λέει αποφασιστικά, κατηγορηματικά. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα κι εμείς και τα παιδιά μας. Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική, υπάρχει λύσει προς όφελος του λαού.

Και το λέμε σε ένα λαό που χόρτασε από σωτήρες και αντιλαϊκές συνταγές, χόρτασε τα χρυσά κουτάλια της ΕΕ, που περιμένει να μεγαλώσει η πίτα για να αρπάξει το ψίχουλο. Όμως τα ψίχουλα δεν μπορούν να χορτάσουν τα παιδιά που πεινάνε στο Πέραμα, στη Κοκκινιά, στο Κερατσίνι στον Κορυδαλλό.

Τα παιδιά μπορούν να χορτάσουν αν ο λαός μας αποφασίσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα: δεν έχει αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να βαδίσει στο δρόμο της αποδέσμευσης από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της μονομερούς και ολοσχερούς διαγραφής του χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, με την κοινωνικοποίηση του πλούτου παράγει ο λαός μας, για τη λαϊκή ευημερία, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας».


Πηγή: www.902.gr