Απίστευτες σκηνές (βγαλμένες από άλλες εποχές) στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου

Πραγματικά, ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, στο 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ σχολείο Κερατσινίου…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας:

…«Όχι. Δεν είναι στιγμιότυπο από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, όταν οι δοσίλογοι, πρόγονοι των σημερινών φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, με την συνοδεία των ναζί,  αναγνώριζαν αγωνιστές  της Αντίστασης για να τους στείλουν στο απόσπασμα. Είναι γεγονός της σημερινής μέρας, μάρτυρες του οποίου έγιναν δεκάδες μαθητές και  γονείς του 8ου Δ.Σ.»

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής , Τηλ.6945946560

goneiskerdrap@gmail.com--- www.goneis.org. --- goneiskerdrap.blogspot.com

Κερατσίνι 14-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο "Νόμος και η Τάξη" στην πράξη.....

Και μάλιστα πάνω στα κεφάλια 10χρονων μαθητών του Δημοτικού.

Σήμερα το πρωί οι μικροί μαθητές του 8ου Δ.Σ. Κερατσινίου, πηγαίνοντας στο σχολείο τους, αντίκρισαν ένα απίστευτα αποκρουστικό θέαμα: Ένα περιπολικό της Αστυνομίας έξω από την είσοδο του σχολείου, αστυνομικούς με αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα στα χέρια και έναν "γονιό" συμμαθητή τους να τους δίνει εντολές!!!!. Ο συγκεκριμένος "γονιός", γνωστός στο σχολείο και στην γειτονιά για τα ρατσιστικά και "χρυσαυγίτικα" αισθήματά του, είχε καλέσει την αστυνομία για να συλλάβει 10χρονο μαθητή, που την προηγούμενη μέρα είχε μαλώσει με τον γιο του μέσα στο σχολείο. Ο χρυσαυγίτης "γονιός" μπροστά στο περιπολικό καλούσε τον γιο του να αναγνωρίσει μέσα από τα διερχόμενα παιδιά, τον συμμαθητή του με τον οποίο είχε μαλώσει την προηγούμενη μέρα!!!!!!

Όχι. Δεν είναι στιγμιότυπο από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, όταν οι δοσίλογοι, πρόγονοι των σημερινών φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, με την συνοδεία των ναζί,  αναγνώριζαν αγωνιστές  της Αντίστασης για να τους στείλουν στο απόσπασμα. Είναι γεγονός της σημερινής μέρας, μάρτυρες του οποίου έγιναν δεκάδες μαθητές και  γονείς του 8ου Δ.Σ.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου ο χρυσαυγίτης υπέβαλλε μηνύσεις, άγνωστο μέχρι στιγμής εναντίον ποιού. Ίσως και κατά του 10χρονου μαθητή, ενώ στο τμήμα σύρθηκε και η δ/ντρια του σχολείου μέχρι αργά το μεσημέρι.

Συνάδελφοι, το σημερινό γεγονός δεν είναι το μοναδικό. Το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί ανάλογα κρούσματα-ίσως όχι τόσο ακραία- και στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας, από φασιστοειδή που εμφανίζονται με τον μανδύα του "γονιού" ή του "μαθητή" και χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Φαίνεται πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, ένα σχέδιο επιβολής του "νόμου και της τάξης", που άλλωστε δεν είναι καινούργιο, με την χρησιμοποίηση της αστυνομίας αλλά και των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους μαθητές να μην φοβηθούν, να μην σκύψουν το κεφάλι. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι του μικρού μαθητή και της μητέρας του, να σταθούμε πλάι στα παιδιά μας. Να απομονώσουμε τους φασίστες, να μην δεχθούμε κανένα "χρυσαυγίτη" στα ψηφοδέλτια των εκλογών των συλλόγων μας, να τους πετάξουμε έξω από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

Περιτογιάννης Ν.                                   Τσολάκος Γ.