Μπλόκο Κοκκινιάς 1944 – 2014. 70 ΧΡΟΝΙΑ

Μπλόκο Κοκκινιάς 1944 – 2014

70 ΧΡΟΝΙΑ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς το 1944 διοργανώνει τις Κυριακές 17 και 24 Αυγούστου το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

  • Την Κυριακή 17/8, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 6 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, συνδεδεμένα με τον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών (Μνημείο Ομήρων Γερμανίας στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης, πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, Αρμένικα, πλατεία Ηρώων, Γέμελου και Μενεμένης, Κασταμονής και Ιωνίας). Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στον ιερό χώρο της Μάνδρας, όπου θα μιλήσει εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

 

 

  • Την Κυριακή 24/8, η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη). Μετά τις ομιλίες και την κατάθεση στεφανιών εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και του ΚΚΕ, θα γίνει πορεία στο χώρο του κοινοτάφιου στο Γ' Νεκροταφείο, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα κατατεθούν στεφάνια και θα αναγνωστεί προσκλητήριο των νεκρών.

 

-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ!

-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΗΡΩΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ