Εκπαιδευτικός κλήθηκε σε ΕΔΕ γιατί συμμετείχε σε εξόρμηση έξω από σχολείο

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

synomospondia-goneonΠληθαίνουν οι επιχειρήσεις εκφοβισμού και διώξεων στα σχολεία με πιο πρόσφατη την κλήση εκπαιδευτικού, που είναι και μέλος της Ένωσης Γονέων 5oυ Διαμερίσματος Πειραιά, σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) γιατί την ημέρα του αγιασμού, συμμετείχε -ως όφειλε- σε εξόρμηση ενημέρωσης έξω από Λύκειο.

Σημειώνεται ότι ανάλογες ΕΔΕ εναντίον διευθυντών σχολείων διενεργούνται σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο στη Δυτική Αθήνα εκκρεμούν 47.

Το παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η οποία επισημαίνει ότι «αυτό όμως εκνεύρισε τον "πειθαρχημένο" διευθυντή του 8ου ΓΕΛ Πειραιά, ο οποίος είπε ότι αυτός είναι "ο τσοπάνης του σχολείου" και αυτός αποφασίζει ποιος θα διακινήσει και τι υλικό. Δεν του πέρασε όμως και επανήλθε (2,5 μήνες μετά…), ζητώντας από το αφεντικό του -το υπ. Παιδείας- να ανακρίνει το συγκεκριμένο γονιό, που είναι και …συνάδελφός του!».

Όπως υπογραμμίζει η ΑΣΓΜΕ «όσοι Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων ενημερώνουν - προετοιμάζουν τους γονείς για τη λαίλαπα που έχει ήδη έρθει, οπλίζουν τους γονείς με αγωνιστικό πείσμα, αρνούνται να δεχτούν ότι υπάρχουν παιδιά που “δεν παίρνουν τα γράμματα”, επιμένουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να έχουμε σχολεία-τρώγλες, δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και δεν σέρνονται πίσω από "χορηγούς", μπαίνουν στη μαύρη λίστα του Υπουργείου και των τσιρακιών του».

Συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι αυτοί διώχνονται από το χώρο των σχολείων, ως ανεπιθύμητοι, από Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές και Δήμους, τους απαγορεύεται ο λόγος και η άποψη, η διακίνηση ενημερωτικού υλικού, ακόμα και «Ράμπο» των ΔΟΥ τους στέλνουν για έλεγχο.

shadowsΗ ΑΣΓΜΕ τονίζει ότι «αρχικά, η ίδια η αξιολόγηση είναι ένα τέτοιο μέτρο "συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις" Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ. Έπειτα, το σύστημα survey – my school είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε όταν φτιάχνονται τα τμήματα με βάση το συμφέρον των μαθητών και όχι με βάση την εντολή για 25-30άρια τμήματα, το σύστημα να κοκκινίζει (όχι από την ντροπή του…), που έκαναν ολιγομελή τμήματα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι διώξεις ανθίζουν μέσα στα σχολεία αφού, πέρα από τη δίκη της Μαρίας Δελλή, σύζυγο χαλυβουργού που διώκεται, έχουν στοχοποιηθεί καταρχήν "οι απείθαρχοι που έχουν το θράσος να θέλουν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει"», υπενθυμίζοντας τα μαθητοδικεία και τις καταδικαστικές αποφάσεις όπως για παράδειγμα στη Λαμία.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, όλα αυτά «είναι ένα ακόμα καρέ από το σίριαλ της κυβέρνησης "νόμος και τάξη". Ό,τι και όποιος αμφισβητεί την πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της αμάθειας είναι εγκάθετος, “κομματικοποιημένος” και ταραξίας, σε ένα σχολείο όπου κυριαρχεί η πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών αρχόντων, σε ένα σχολείο που είναι ήδη ταραγμένο από τις αντιδραστικές αλλαγές».

Η ΑΣΓΜΕ καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να καταδικάσουν τη δίωξη του εκπαιδευτικού γονιού, με κάθε τρόπο, όπως ψηφίσματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας και να απομονώσουν όσους δρουν αντι-συναδελφικά, προσθέτοντας ότι «μέσα σε κάθε σχολείο πρέπει να εκφραστεί η μάχιμη - αγωνιστική συνεργασία γονιών - εκπαιδευτικών - μαθητών. Να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το σχολείο ζωντανός οργανισμός διακίνησης ιδεών και αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης. Το διαιρεί και βασίλευε είναι παλιά δοκιμασμένη και γνωστή τακτική όσων επιβουλεύονται το τσάκισμα του αγώνα».

 


 

Πηγή: 902.gr