ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΟΝ για την υγεία

Για το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο που είναι η υγεία, ο ΟΦΟΝ με ανακοίνωση του, καταδικάζει την κυβέρνηση που με τις εντολές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει ακάθεκτη την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, με μοναδικό σκοπό τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η κατάργηση 8 νοσοκομειακών μονάδων και οι 1618 διαθεσιμότητες εργαζομένων στον τομέα της υγείας είναι μόνο η αρχή,ενώ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις.

 

 

Το κλείσιμο των νοσοκομείων έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα στους χρόνια πάσχοντες.

Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι όσα νοσοκομεία απομείνουν απο τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις να λειτουργούν πλέον σαν επιχειρήσεις με λιγότερο προσωπικό, με τεράστιες ελλείψεις που τα έσοδα τους θα προέρχονται απο το άγριο χαράτσωμα των ίδιων των ασθενών και των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Για να περάσουν τα σχέδια τους, απειλούν με αύξηση του 5ευρου και επιβολή 25ευρου στις εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία.

Με λίγα λόγια οδηγούν με την αντεργατική πολιτική τους τον ίδιο τον λαό στον..θάνατο, θυσιάζοντας την υγεία του, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο ΟΦΟΝ καταδικάζει κάθε επιχειρηματική δράση στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της πρόνοιας. Προτείνει προτρέποντας τον Λαό να αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.

Το Δ.Σ.

23/8/2013