Σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά - Συναυλία αλληλεγγύης για ανέργους και απλήρωτους εργάτες

Συναυλία αλληλεγγύης για τους άνεργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους διοργανώνουν αύριο Κυριακή μια σειρά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων στις 8 το βράδυ, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τις πέτρινες δεξαμενές «Βασιλειάδη» (είσοδος από την πύλη Ε2). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους με είσοδο ελεύθερη και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και λαϊκό γλέντι.

Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», Οικοδόμων Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, το παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και η αγωνιστική παράταξη «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» (ΣΕΝΕ). Συμμετέχουν οι Γυναικείοι Σύλλογοι Πειραιά της ΟΓΕ, οι Επιτροπές Ανέργων Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Ναυτεργατών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους με είσοδο ελεύθερη και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και λαϊκό γλέντι.

Οι φορείς με τη συναυλία προβάλλουν την ανάγκη της οργάνωσης κάθε εργαζόμενου και ανέργου στα ταξικά σωματεία, τις Επιτροπές για τη δυνάμωση του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος «που θα γιγαντώνεται για την υπεράσπιση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Διεκδικούν: Οχι στην πώληση του λιμανιού, άμεση λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ευθύνη του κράτους και καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των απλήρωτων εργαζόμενων, με επίδομα ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική - ασφαλιστική κάλυψη, δωρεάν μεταφορά με τα συγκοινωνιακά μέσα, καμία διακοπή σε φως, νερό, τηλέφωνο. Κατάργηση της «μαύρης εργασίας» και της συνθήκης Μπολκεστάιν, καμία απόλυση, υπογραφή ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, άμεση καταβολή 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους και τους απλήρωτους, ακύρωση της συμφωνίας με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών προκειμένου να κατασκευάζουν τα πλοία τους στα κινέζικα ναυπηγεία, σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία με τη Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας.