Ψήφισμα/Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας για τη βάρβαρη επίθεση κατά των εργατών γής στη Μανωλάδα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

 ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΓΕΝΝΑ.

18/4/2013

Λίγες μέρες πριν η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο τιμήσει με νέους αγώνες, τους αγώνες και τους νεκρούς εκατομμυρίων εργατών, από το Σικάγο του 1886, στο Λαύριο του 1896, στη Θεσσαλονίκη του 1936, μέχρι σήμερα, λίγες μέρες πριν την απεργία της Πρωτομαγιάς και οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης μαζί με τους επιστάτες-τσιράκια τους, πυροβολούν στο ψαχνό εργάτες γης που ζητούν το αυτονόητο, να πληρωθούν μήνες απλήρωτης δουλειάς.

Χρόνια τώρα μετανάστες εργάτες γης, δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου, ενώ η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής της Ηλείας κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Η απάνθρωπη επίθεση προκαλείται από τη βαρβαρότητα του ίδιου του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι, οργανωμένοι στα σωματεία τους, δυναμώνοντας, μαζικοποιώντας το εργατικό λαϊκό κίνημα, να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε όχι μόνο τη βαρβαρότητα αλλά και το ίδιο το σύστημα που τη γεννά.

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ:

ΓΕΜΕΛΟΥ 119 κ Π. ΡΑΛΛΗ, τηλ. 2104908666