Στην πλατεία Κοραή το αγωνιστικό ραντεβού

Στην πλατεία Κοραή το αγωνιστικό ραντεβού
 
Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά με σταθμό της δράσης τους τη σημερινή πικετοφορία που θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Την κινητοποίηση διοργανώνουν οι Γραμματείες των ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ Πειραιά, γυναικείοι Σύλλογοι - μέλη της ΟΓΕ, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Ανέργων Ναυτεργατών, οι Ενώσεις Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ Πειραιά.

Στο μεταξύ σήμερα, στις 10.30 το πρωί οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πληρωμάτων Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνουν σύσκεψη στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Από εκεί συντεταγμένα θα γίνει παρέμβαση σε ΓΕΝΕ, ΝΑΤ, ΔΟΥ Πλοίων, όπου θα καταθέσουν τα χαράτσια. Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται: «Σε κάθε χώρο δουλειάς, με καθημερινές παρεμβάσεις, οργανώνουμε, συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε τη δράση μας να απαντήσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου με πανεργατική απεργία».

 

Αύριο Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχουν αποφασίσει στάση εργασίας στις 12 μ. και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Από εκεί θα ακολουθήσει πορεία στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά για τα χαράτσια. Στην κινητοποίηση καλεί και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος.

 

Την ίδια μέρα, στις 8 π.μ., θα γίνει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Κορυδαλλού για τα χαράτσια, την οποία διοργανώνουν οι φορείς του Κορυδαλλού: Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών ΟΓΕ, Ενωση Γονέων, Επιτροπή Ειρήνης, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σύλλογος 8ου Δημοτικού Σχολείου, παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση».

 

Αντίστοιχη κινητοποίηση την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει έξω από τη ΔΟΥ Νίκαιας, στην οποία καλούν: Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας, Σωματείο Συνταξιούχων Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σύλλογος Γυναικών - μέλος της ΟΓΕ.

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. μια σειρά μαζικοί φορείς του Κορυδαλλού διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

 

Ριζοσπάστης, 28 Σεπτέμβρη 2011