Προσφατα αρθρα

Σωματεία και Φορείς Νίκαιας-Ρέντη: «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!»

Afisa-Epitropi-Allilegiis-Foreis-Somateia-NikaiasΣε κοινό κάλεσμα προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, σωματεία και φορείς της Νίκαιας, με σύνθημα «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!»

Το κάλεσμα της επιτροπής αλληλεγγύης, αναφέρει:

«Όλα τα ΔΣ των σωματείων και φορέων, συνυπογράφουμε το παρακάτω κάλεσμα και χαιρετίζουμε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όλους αυτούς που στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, ένωσαν τις φωνές τους για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις τους. Συνεχίζουμε στις 15 Απρίλη, μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα supermarket. Τα δικά τους αιτήματα, είναι και δικά μας.

Στις σημερινές ήδη δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται σε κάθε λαϊκό σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που την υποβαθμίζουν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, με αφορμή την πανδημία στους χώρους δουλειάς, η εργοδοσία εξαπολύει άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα εφαρμόζοντας υποχρεωτικές άδειες, αναστολές συμβάσεων, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών!

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν σταματάμε να παίρνουμε μέτρα προστασίας, δε σταματάμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους την έχουν ανάγκη, δε σταματάμε να διεκδικούμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, των δικαιωμάτων μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους νέους. Αυτούς που αγωνιούν για την υγεία τους, για το τι ξημερώνει αύριο, αν θα παραμείνουν στη δουλειά τους, αν θα βάλουν οριστικό λουκέτο στο μαγαζί τους. Τους καλούμε στον αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της νέας κρίσης. Για να μην περάσει η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να κατεδαφιστούν όσα εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Τους καλούμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να μας συναντήσουν στον αγώνα για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων στήριξης όλων των εργαζομένων και των ανέργων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και απασχόλησης απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο Κρατικό νοσοκομείο και στα ΤΟΜΥ της περιοχής μας.
  • Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών τους, των κρεβατιών ΜΕΘ ώστε να ενταχθούν στον σχεδιασμό του Κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Παροχή επιδόματος ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η περίοδος της πανδημίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους εργαζόμενους που ήταν άνεργοι (χρόνια, νέοι), για όσους βρέθηκαν με αναστολή σύμβασης
  • Ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΤΡΟΦΙΜΑ

ΕΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ

Επιτροπή Αλληλεγγύης:

Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (ΟΓΕ)

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας-Κορυδαλλού

Ο.Φ.Ο.Ν. (Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας)

Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας

Παράρτημα Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νίκαιας-Κορυδαλλού

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104252672 – 6973310848 - 2104908666 – 2102104972205»