Προσφατα αρθρα

Παρέμβαση για τη μισθοδοσία Γυμναστών από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

lslogoΕντελώς ξεκρέμαστοι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Άθληση για όλους» που υλοποιούνται μέσω των δήμων, με πρόσχημα την αναστολή λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που εστάλη πριν από μερικές μέρες (26/3) σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας, δίνεται η δυνατότητα κατά βούληση να ανασταλεί η μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων και βέβαια μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν. Πρόκειται για εργαζόμενους που είναι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, στελεχώνουν και υλοποιούν τα προγράμματα «Άθληση για όλους» και έχουν σύμβαση με τους δήμους. Αιτιολογία της ΓΓΑ για να δοθεί η δυνατότητα της μη πληρωμής των μισθών είναι το γεγονός ότι πρόκειται για «έργο που είναι σε καθολική και αυστηρή αναστολή υλοποίησης». Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, «η διαχείριση των εργαζομένων τίθεται στην ευθύνη των φορέων».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους δήμους έχει ανασταλεί η λειτουργία μιας σειράς υπηρεσιών (προγράμματα αθλητισμού, πολιτισμού, παιδικοί σταθμοί, καθαρίστριες σχολείων κ.ά.), προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Φαίνεται πως με αυτήν την κατεύθυνση που δίνει η ΓΓΑ για τους γυμναστές δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος για αντίστοιχη αντιμετώπιση εργαζομένων και σε άλλους τομείς, με ταυτόχρονη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, όμως, μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν στις έκτακτες κοινωνικές δομές που συγκροτούνται σε πολλούς δήμους της χώρας και να προσφέρουν σημαντική βοήθεια. Πρέπει να μην απολυθεί ούτε ένας και η κυβέρνηση να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των δήμων, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να πληρωθούν κανονικά!

Για το θέμα των Γυμναστών του προγράμματος «Άθληση για όλους» που απασχολούνται στην πόλη μας (κυρίως σε προγράμματα αθλητισμού στα σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Ρέντη, Κατηφές Παναγιώτης επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Παναγώπουλο Νίκο και έλαβε διαβεβαίωση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα ενταχθούν στις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και η μισθοδοσία τους θα καταβληθεί κανονικά.