Προσφατα αρθρα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

lslogo

Με αφορμή την πτώση σοβάδων σε αίθουσα διδασκαλίας (28/11/2019) στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και τα έργα βιτρίνας απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες που έχουν σήμερα τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και με όλες τις συνθήκες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

11oΔΣΝΙΚ 28 11 19

 

Σχολεία χωρίς την επαρκή συντήρηση, χρέη των σχολείων σε Φυσικό Αέριο-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, μαθητές Νηπιαγωγείων σε container, έλλειψη σε αντισεισμική – αντιπυρική θωράκιση των σχολείων, κ.α. δυστυχώς συνθέτουν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής στην πόλη μας. Και παρόλα αυτά στη Γ.Σ. της Ένωσης Γονέων (2/10/2019) η Δημοτική Αρχή διαβεβαίωνε ότι κανέναν σχολείο δεν έχει πρόβλημα στατικότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη καλεί τη δημοτική αρχή εκτός από τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια για «έξυπνες πόλεις» και σχολεία «ενεργειακά αυτόνομα», επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με την καθημερινότητα μέσα στα σχολεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. «Έξυπνες πόλεις» χωρίς ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν.

Με ευθύνη του Δήμου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο 11ο Δημοτικό και να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις Σχολικές Επιτροπές για συντήρηση όλων των σχολείων.

 

Νίκαια 30.11.2019