Ελπίδα Παντελάκη στην ΚΕΔΕ: Να μην υλοποιήσουν οι δήμοι την ΠΝΠ

Να μην υλοποιήσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι δήμοι σε όλη τη χώρα και να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να την ακυρώσει, τόνισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η Ελπίδα Παντελάκη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι η Τοπική Διοίκηση πρέπει να διεκδικήσει να δοθούν τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό που παράνομα παρακρατούνται, ενώ σημείωσε ότι σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ έχουν παρακρατηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που είναι για την Τοπική Διοίκηση.

Ανέφερε ότι η ΠΝΠ ανοίγει το δρόμο για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών των δήμων όταν η κυβέρνηση συμφώνησε σε σύμβαση 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακατασκευή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και κατήγγειλε πως η προκαταβολή της σύμβασης είναι τα χρήματα που δεν αποδόθηκαν σε δήμους, νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Η απόφαση της ΚΕΔΕ

 

Ναι στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων μόλις η κυβέρνηση τακτοποιήσει νομοθετικά τις δεσμεύεις της αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, ενώ στις 7 Μαΐου, στο τακτικό συνέδριο, θα αποφασιστεί εάν αλλάξει η θέση των Δήμων.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει πως «εμμένει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με σημερινή του απόφαση, στη θέση να μη μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να προχωρήσει η νομοθετική τακτοποίηση των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού, καθώς και να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των δήμων μέσω της Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον αυτά κατατεθούν».

Επιπλέον το ΔΣ της ΚΕΔΕ «δηλώνει τη στήριξή του στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, με προϋπόθεση την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Πηγή: www.902.gr