ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Παραδόθηκε το υλικό της καμπάνιας «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης»

pame-ekpaideytikon palaistinhΣε μια όμορφη και σεμνή τελετή με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας η σημαντική υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας«Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαιστίνης, ο Γ. Μαυρίκος εκ μέρους της ΠΣΟ, η Χρυσούλα Λαμπούδη εκ μέρους της FISE, ο εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών Μοχάμεντ Ικνέμπι και πολλοί εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών που στήριξαν την καμπάνια.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία επεκτείνεται και πέρα από την παροχή υλικής βοήθειας στους μαθητές της Παλαιστίνης, καθώς στέλνει στα δοκιμαζόμενα παιδιά το μήνυμα ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά και στο ισραηλινό κράτος και όσους στηρίζουν την επιθετική και βάρβαρη πολιτική του μήνυμα καταδίκης.

Σημειώθηκε ότι είναι μια πρωτοβουλία με διεθνή αντίκτυπο, που δείχνει το κύρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και ότι θα βρει συνέχεια με ανάλογες δράσεις διεθνιστική αλληλεγγύης.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους, στους γονείς, στους μαθητές, στα σωματεία να παραβρεθούν στην εκδήλωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά έγινε τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη, απευθύνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών (FISE), και η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Το κάλεσμα έγινε με αφορμή την πετυχημένη ολοκλήρωση της καμπάνιας αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης, που έγινε με πρωτοβουλία των προαναφερόμενων οργανώσεων.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η συγκέντρωση υλικού (γόμες, μολύβια, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, τσάντες, παιχνίδια) ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η απήχηση ήταν τέτοια που τρεις μήνες μετά τη λήξη της καμπάνιας φτάνουν ακόμα υλικά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ενώ είχε προηγηθεί η παράδοση της πρώτης δόσης σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στις 17 Οκτώβρη, παρουσία πολλών προέδρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ, εκπροσώπων από διάφορους φορείς, καθώς και της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.

«Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΕΛΜΕ, των σωματείων ιδιωτικών εκπαιδευτικών (συνολικά πάνω από 80), αλλά και δεκάδων μαζικών φορέων (γυναικείοι σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μαθητές, επιτροπές ανέργων κ.ά.). Ο χώρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αποδείχθηκε τελικά “μικρός” αφού οι κούτες και οι τσάντες με το υλικό είναι αρκετές εκατοντάδες, ενώ συγκεντρώθηκε και μικρή χρηματική βοήθεια, παρά τα εμπόδια που θέτει το αντιδραστικό -αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη είναι πραγματικό όπλο στα χέρια των λαών.

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πρωτοβουλίες, που άνοιξαν συζήτηση στις αίθουσες διδασκαλίας με τους μαθητές για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους ενάντια στους δυνάστες τους.

Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με την παράδοση και της υπόλοιπης βοήθειας μέσω της πρεσβείας προκειμένου να δρομολογηθεί η μεταφορά τους στην Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποστολή αντιπροσωπείας στην Παλαιστίνη.

Η ΠΣΟ, η FISE, το παγκόσμιο ταξικό εργατικό κίνημα θα συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε λαούς που χτυπιούνται από τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική πολιτική, θα συνεχίσουν τους αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Πηγή:

www.902.gr/node/61049

www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia