Σήμερα η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

festibal-metanaston proth-mera 18 0Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις του  Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου Ελλήνων και μεταναστών εργατών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ενώ την Παρασκευή, εκατοντάδες εργαζόμενοι, μετανάστες και Έλληνες έδωσαν το παρών στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, που φιλοξενεί για 14η χρονιά φέτος τις εκδηλώσεις του Διημέρου.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 Κεντρική Σκηνή

 8.30 μ.μ. Παραδοσιακή μουσική και χορός, από το Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

9.30 μ.μ. Ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

10.30 μ.μ. Γλέντι με ελληνικό δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι.

Σκηνή Παιδότοπου

8 μ.μ. Παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από τον ταχυδακτυλουργό «Τρίσταν».

«Έλληνες και μετανάστες ενώνουμε τη δύναμή μας κατά της ταξικής αδικίας, του φασισμού και του πολέμου». Αυτό το σύνθημα είναι γραμμένο και στις δυο σκηνές που έχουν στηθεί στο χώρο, μια κεντρική και μια στον Παιδότοπο.

Αυτό το μήνυμα στέλνουν και τα ταμπλό, που φιλοτεχνήθηκαν με μεράκι και τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του πάρκου.

Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Στο χώρο βρίσκονται σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Επιτροπή του 5ου - 6ου Διαμερίσματος, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ.

 Ο παιδότοπος κίνησε το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών του Διημέρου, με ζωγραφική, παιχνίδι με πηλό, αλλά και παράσταση καραγκιόζη.

festibal-kke-gia-metanastes-kai-ellhnes-ergates

 Αποκάλυψη - απομόνωση της Χρυσής Αυγής

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου της Χρυσής Αυγής, της στήριξης της ναζιστικής οργάνωσης από το σύστημα και τους μηχανισμούς του, της αξιοποίησής της ενάντια στους εργαζόμενους. Γι' αυτό και η κεντρική πολιτική εκδήλωση την πρώτη μέρα του Διημέρου, ήταν η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση»του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, από τονΜάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου

Μιλώντας για τον κύριο στόχο του φασισμού, ο ομιλητής ανέφερε: «Η ιστορική πορεία επιβεβαιώνει ότι ο πρώτιστος, κύριος στόχος του φασισμού ως μορφής της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου, είναι πάντοτε να συντρίψει την επαναστατική εργατική πρωτοπορία, το Κομμουνιστικό Κόμμα και την επαναστατική στρατηγική του. Αυτός ο στόχος δεν αλλάζει, είτε το φασιστικό ρεύμα είναι εκτός διακυβέρνησης, είτε έχει αναλάβει την αστική κυβέρνηση.

Όλες οι μορφές συσπείρωσης που χρησιμοποιεί, απ' την κοινωνική δημαγωγία, μέχρι τη βία και την τρομοκρατία, αξιοποιούνται στην ίδια κατεύθυνση. Πριν αναλάβει την αστική κυβέρνηση απευθύνεται στους εργάτες και προσπαθεί να τους εξαπατήσει, επιμένοντας ότι δεν υποστηρίζει τον καπιταλισμό. Την ίδια ώρα δίνει εξετάσεις στην αστική τάξη και εξηγεί ότι είναι ο πιο αποφασιστικός εχθρός του σοσιαλισμού.

Σκεφτείτε σήμερα το θράσος της Χρυσής Αυγής που κατηγορεί το ΚΚΕ ως συστημικό κόμμα, την ώρα που τα στελέχη της είναι πρωταθλητές των κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων για τη στήριξη των εφοπλιστών, ιδιοκτήτες δουλεμπορικών γραφείων, απ' τα Οινόφυτα ως τη Χαλκίδα, πρωταγωνιστές των δολοφονικών χτυπημάτων κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το Πέραμα».

Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά του Ντατ στην αποκάλυψη της μεγάλης ενοχής της σοσιαλδημοκρατίας στην άνοδο του φασισμού τονίζοντας: «Ολόκληρη η ιστορική εμπειρία του 20ού αιώνα αποδεικνύει ότι κάθε πρόταση για πολιτική συμπόρευση της επαναστατικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης με τη σοσιαλδημοκρατία και το οπορτουνιστικό ρεύμα κάτω απ' τη σημαία της υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας, οδηγεί το κίνημα σε σίγουρη και μεγάλη ήττα.

Αυτό το συμπέρασμα έχει καθοριστική σημασία στις σημερινές συνθήκες, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, η πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι αναζητήσεις για δημιουργία νέων οπορτουνιστικών μορφωμάτων και αναχωμάτων. Για να φράξει το λαϊκό κίνημα το δρόμο στην άνοδο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, καθώς και ενός ευρύτερου αντιδραστικού εθνικιστικού ρεύματος, για να απομονώσει και να τσακίσει στην πράξη κάθε εγκληματική ναζιστική οργάνωση, πρέπει να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλό του, την άρχουσα τάξη, που ενισχύει και χρειάζεται τις φασιστικές οργανώσεις.

Πρέπει να δυναμώσει την αδιάλλακτη αντιπαράθεσή του με τη σοσιαλδημοκρατία και το οπορτουνιστικό ρεύμα, για την επικράτηση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής γραμμής στο κίνημα».

Ολόκληρη η ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου:

 


Πηγή: http://www.902.gr