ΠΑΜΕ: 'Ολοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη, στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα

pame-syllalhthrio-3Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη. Αναλυτικά αναφέρει:

«Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, νέοι και νέες

Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!

 Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 20:00, Σύνταγμα

 Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη». Αυτή την στήνουν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων.

Κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 • Συζητούν για νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να πέσουν στον κατώτερο μισθό και αυτός με τη σειρά του να πάει ακόμα παρακάτω.
 • Συζητούν και προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
 • Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!
 • Συζητούν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
 • Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.

Αυτά δείχνουν όχι τη δυναμική και την υπεροχή τους αλλά τον φόβο τους. Στους περιβόητους «επενδυτές» διαφημίζουν ότι όχι μόνο θα έχουν στη δούλεψη τους φθηνούς εργάτες αλλά αλυσοδεμένους και φιμωμένους. Αυτό εννοούν «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον». Αυτό σημαίνει η νέα Ελλάδα της συγκυβέρνησης, νέα Μανωλάδα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της.

Το νομοσχέδιο σκούπα έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και να νομιμοποιήσει το σχεδιασμό για κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων, παιδικών σταθμών.

Οι συντάξεις και η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζομένους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.

 

Συνάδελφοι,

Με το συλλαλητήριο στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης.

Στηρίζονται στην μοιρολατρία που οι ίδιοι καλλιεργούν. Μην ακούτε τους παπαγάλους της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.

Στηρίζονται στα κόμματα της Ε.Ε. που τρομοκρατούν με ψευτοδιλήμματα. Στηρίζονται στις προδοτικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν τον σφαγιασμό των μισθών, την κατάργηση των συμβάσεων με υπουργική απόφαση.

Όμως εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων.

 • Δουλειά για όλους
 • Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 • Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
 • Κάτω οι φόροι
 • Αποδέσμευση από την ΕΕ
 • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.