ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έκλεισε την ΕΡΤ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συναντήσουν, να βρουν τη μαζική λαϊκή υποστήριξη, τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, τη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

ERTΧιλιάδες λαού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο από σωματεία, Ομοσπονδίες, άλλους φορείς και το ΠΑΜΕ. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλους περιφερειακούς σταθμούς.

  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιχείρησε μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα της ΕΡΤ, χωρίς όμως αυτό να γίνει εφικτό.
  • ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων.
  • Αλληλεγγύη από την τηλεόραση του «902» που μετέδιδε το τηλεοπτικό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Απαράδεκτη η ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902.
  • Η προκλητική κυβερνητική απόφαση, που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το δρόμο για λουκέτα - εξπρές σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου άνοιξε διάπλατα χτες η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η ΠΝΠ εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στην ίδια λίστα εντάσσονται δεκάδες ακόμα Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες εργαζόμενους. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος κατήγγειλε με δηλώσεις του την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που συνιστούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και κάλεσε να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Βουλευτές του Κόμματος βρέθηκαν από την πρώτη ώρα στο Ραδιομέγαρο, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση του Κόμματος. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετείχαν κι αυτές στη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο και με ανακοινώσεις τους καλούσαν σε κλιμάκωση της πάλης. Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ από τις χτεσινές εξελίξεις.