Παναγιώτης Κατηφές - Οι γονείς να διεκδικήσουν να μορφώνονται τα παιδιά τους μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον

katifes

 

Την έκδηλη ανησυχία των γονιών για το κατά πόσον τα μέτρα της κυβέρνησης καλύπτουν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μιλώντας την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο «Real Fm». Δεν μπορεί μέσα από τη λογική της ατομικής υπευθυνότητας να κρύβονται οι κυβερνητικές ευθύνες, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν, οποιαδήποτε στιγμή και αν άνοιγαν τα σχολεία, πραγματικά την ασφαλή λειτουργία τους.

«Μάλλον έχουμε ημίμετρα με την έννοια ότι ένα βασικό ζήτημα είναι αν θα εξασφαλίζεται η καθαριότητα σε όλα τα σχολεία», υπογράμμισε ο Π. Κατηφές, προσθέτοντας ότι οι καθαρίστριες δεν επαρκούν και πολλές δεν είναι πλήρους ωραρίου.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές, τόνισε ότι χάνεται το σύνολο των όρων με τους οποίους θα γίνει το σχολείο πιο ασφαλές. «Αν οι ειδικοί πουν ότι τα παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκα, δεν θα πούμε κάτι άλλο εμείς», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο πως όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, κλπ.) πρέπει να χορηγούνται δωρεάν. Πρόσθεσε ακόμα ότι αναμένει μια πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον τρόπο με τον οποίο θα φορούν τη μάσκα τα παιδιά και από ποιες ηλικίες.

«Είτε με μάσκα είτε χωρίς μάσκα, ένας μαθητής του νηπίου που στεγάζεται σε κοντέινερ των 20 τ.μ. με 25 παιδιά, για τι μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μιλάμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Κατηφές τόνισε την ανάγκη να γίνονται επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ δειγματοληπτικά στα σχολεία, αφού συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος μαθητών.

Κάλεσε τους γονείς μέσα από τους Συλλόγους να διεκδικήσουν αυτά που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά, να μορφώνονται μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.


Πηγή: 902.gr